Ga naar de inhoud
Entertainment

Veel twists in nieuwe seizoen Big Brother

Big Brother introduceert nieuwe spelelementen

00:16

'Big Brother' heeft dit seizoen niet alleen een nieuwe presentatrice: bij een nieuwe host hoort ook een gloednieuw huis. En het programma heeft nog meer veranderingen doorgevoerd. Zo starten de bewoners dit seizoen al met een prijzenpot van 100.000 euro.

"Big Brother blijft onvoorspelbaar en dus is ook dit seizoen alles weer anders in zijn experiment"

'Big Brother blijft onvoorspelbaar en dus is ook dit seizoen alles weer anders in zijn experiment. In het huis is een doorzichtige kluis aanwezig met daarin de jackpot van 100.000 euro, die ze gedurende het spel kunnen beïnvloeden', klinkt het in het persbericht.

Maar dat is niet het enige geld waar de bewoners mee te maken krijgen: ze zullen namelijk ook geld moeten verdienen voor ín het huis. Met deze zogenaamde 'Big Brother-coins' kunnen de bewoners luxe items bemachtigen. Daarnaast zullen de deelnemers elke week strijden voor de 'Power of Nomination'. Dat kan in de bekende gameroom binnen zijn, maar ook in de nieuwe gameroom buiten.

Andrew
Lees ook:
Andrew Tate uit Big Brother opgepakt op verdenking van mensenhandel

Ook anders dit jaar is een nieuwe, geheime kamer in het Big Brother-huis, waar de bewoners individueel zullen strijden voor een belangrijke, mysterieuze prijs.

Natuurlijk is ook het huis weer in een gloednieuw jasje gestoken. Frank Visser kreeg de opdracht om het huis om te toveren tot een warm en uitgesproken kleurenpalet. "Ik ben gefascineerd door hoe kleuren samenwerken en dus was deze restyling een uitgelezen opdracht voor mij. Ik heb vooral veel gebruikgemaakt van contrasten", aldus de ontwerper. "De ruimte die er het meest uit springt dit seizoen, is de kleurrijke badkamer: de glimmende blauwe en groene tegels in combinatie met de gekleurde voegen zorgen voor een speels contrast."

Big
Lees ook:
Big Brother krijgt nieuwe presentatrice: 'Drang om te knallen'

Big Brother is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 te volgen via twee Videoland-livestreams. De liveshow Big Brother: Live is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.