Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter van der Vorst geeft uitsluitsel over toekomst The voice of Holland

The Voice Beeld © ANP

De kans is 'heel klein' dat het laatste seizoen van 'The voice of Holland' ooit nog uitgezonden gaat worden bij RTL. Dat laat programmadirecteur Peter van der Vorst (51) weten in 'Veronica Superguide'.

"Als je zo’n onderzoek doet, moet je het goed doen. Als ze die tijd nodig hebben, dan is dat maar zo"

Het BNNVARA-programma BOOS komt op 20 januari 2022 met een aflevering over misstanden bij The Voice. RTL 4 besluit het programma van tv te halen en kondigt vervolgens met de producent een onafhankelijk onderzoek aan. In een interview met Veronica Superguide vertelt Peter van der Vorst nu of het afgebroken seizoen ooit nog zal worden afgemaakt en of de gedupeerde kandidaten ooit nog de mogelijkheid krijgen alsnog hun talent met de wereld te delen. Volgens de voormalig presentator is dat nu nog niet aan de orde, omdat het nog te vroeg is daar iets over te zeggen vanwege het onderzoek.

The
Lees ook:
The Voice-aflevering BOOS best bekeken Nederlandse YouTube-video

Ook over de toekomst van The Voice kan de programmadirecteur nog niet veel zeggen, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Wel is hij er bijna zeker van dat het laatste seizoen nooit meer zal worden uitgezonden. "Die kans is heel klein. Nee, daar ga ik niet van uit."

Hij vervolgt: "Natuurlijk had ik dat graag al gezien, ook zodat iedereen die hierdoor is geraakt, het kan afsluiten. Maar als je zo’n onderzoek doet, moet je het goed doen. Als ze die tijd nodig hebben, dan is dat maar zo."

Nederlanders
Lees ook:
Nederlanders googelden massaal over The Voice-schandaal

Voormalig The voice of Holland-presentator Martijn Krabbé denkt ook dat de terugkeer van het RTL-programma op televisie 'moeilijk wordt'. Dat vertelt de presentator onlangs in Aran on Tour. "Iedereen zit te wachten tot er een soort conclusie aan verbonden wordt", aldus de presentator. "Iedereen wil weten: wat is waar, ik ook."

Aran on Tour: Deborah maakt gezin Martijn Krabbé weer compleet

14:03