Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeremy Renner geopereerd aan inwendig borstletsel na ongeluk

Jeremy Renner Beeld © Getty Images

Jeremy Renner (51) heeft bij zijn ongeluk op nieuwjaarsdag inwendig borstletsel opgelopen. Hij is maandag geopereerd, zegt zijn woordvoerder tegen Amerikaanse media. Zijn toestand blijft kritiek maar stabiel.

Maandag wordt bekend dat de Amerikaanse acteur, onder meer bekend van de Marvel-serie Hawkeye, zwaargewond is geraakt bij een ongeluk tijdens het sneeuwschuiven. Dat gebeurt zondag bij de acteur zijn huis in de buurt van de stad Reno, in Nevada. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Mogelijk is hij onder het voertuig terechtgekomen waarmee hij de weg sneeuwvrij probeerde te maken. De 51-jarige is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Jeremy
Lees ook:
Jeremy Renner breekt armen tijdens opnames

De familie van de Marvel-ster wil graag hun dank uitspreken aan het team van artsen dat hem de afgelopen dagen heeft behandeld. Ook zijn ze 'overweldigd' door de enorme hoeveelheid berichtjes en steunbetuigingen van zijn fans.

Jeremy
Lees ook:
Jeremy Renner in kritieke toestand na sneeuwschuifongeluk

De acteur is onder meer bekend van zijn rol in The Hurt Locker, waarvoor hij in 2010 een Oscarnominatie voor beste acteur krijgt. Het jaar erop maakte hij opnieuw kans, dit keer in de categorie beste bijrol voor The Town. Ook speelt hij in verschillende Marvel-films en speelt hij de hoofdrol in de Paramount+-serie The Mayor of Kingstown.