Ga naar de inhoud
Entertainment

Hoe is het nu met de familie Jansen uit Ik Vertrek?

Beeld © AVROTROS

De camera's van 'Ik Vertrek' volgen de familie Jansen in Frankrijk. Zij kopen een eeuwenoud chateau in de hoop het om te toveren tot chambre d’ hotes en gîtes. In de aflevering zien kijkers de familie worstelen met de problemen die bij zo'n onderneming komen kijken. Hoe gaat het nu met Ray, Margriet en hun dochters?

"Ondanks dat het leven hier in een rustiger tempo gaat, leef en beleef je het intenser"

De familie werkt hard aan hun droombestemming in de Bourgogne, vertellen ze op de website van het programma. Hoewel ze inmiddels ook toe zijn aan rust. "Door de aflevering realiseerden we ons pas hoeveel werk we verzet hebben het afgelopen jaar en dat we eigenlijk best eens een pauze mogen inlassen nu de temperatuur zo gezakt is", aldus de familie.

"We hebben sinds augustus 2021 non-stop, zeven dagen per week, gewerkt aan ons project en er staan er nog een paar in de startblokken. We zijn begonnen met de sloop van de verdiepingsvloer in de aangebouwde gîte. We hopen voor de zomer de gîte af te hebben, maar of dat gaat lukken..."

Ik
Lees ook:
Ik Vertrek XL-kijkers in de war: 'Het is toch geen B&B Vol Liefde?'

Het eerste deel van hun project is af: er zijn twee kamers klaar voor verhuur. Daar blijft het niet bij. "Ons onlangs aangekochte grond wordt de nieuwe entree voor mensen die met de camper bij ons willen verblijven. Zodra de vergunningen aankomende zomer binnen zijn, kunnen campergasten via een lange laan rechtstreeks op het camperterrein uitkomen, zonder rare bochten te hoeven maken. In de toekomst kan via deze entree ook de gîte makkelijk bereikt worden. Zolang de vergunningen niet verkregen zijn, houden we onze baan aan zodat we door kunnen blijven werken aan de plannen van 2023."

Carlos
Lees ook:
Carlos en Colinda uit Ik Vertrek geven teken van leven met goed en slecht nieuws

Al met al kijkt de familie Jansen terug op een succesvol jaar. "We hebben geïnvesteerd op vele fronten. Het château, elkaar, de kamers, de mensen om ons heen, nieuwe vrienden en collega’s, Franse systemen (soms een hele kluif): alles gegeven. Maar wat je geeft krijg je vaak ook terug en dat is zeker waar. We hebben zoveel lieve mensen ontmoet en velen mogen we onze vrienden noemen. We staan dichtbij de lokale bevolking en voelen ons geaccepteerd en thuis."

En ook niet onbelangrijk: hun kinderen hebben hun draai gevonden op school, vrienden gemaakt en zijn met goede rapporten thuisgekomen. 

Cultuurshock
Lees ook:
Cultuurshock voor Ik Vertrek-familie: 'Toilet doorspoelen, even niet'

Alles verloopt precies zoals gehoopt. "Ondanks dat het leven hier in een rustiger tempo gaat, leef en beleef je het intenser. Dat is het mooie van Frankrijk. Nu begrijpen we 'vivre en France'! We leven onze droom."

Ik Vertrek is op zondag rond 18.50 uur te zien op NPO 1. Kijk de aflevering met de familie Jansen hier terug.