Ga naar de inhoud
Entertainment

Jim Bakkum bewust minder op de voorgrond: 'Heeft me goed gedaan'

Jim Bakkum Beeld © ANP

Jim Bakkum (35) heeft in 2022 minder op de voorgrond gestaan dan voorheen. Vaker nee zeggen heeft de acteur en zanger goed gedaan, zegt hij in gesprek met het ANP.

"Op een gegeven moment val je in herhaling"

"2022 is voor mij een vruchtbaar jaar geweest, dat in het teken stond van in de luwte zijn." Toch heeft Jim geen lege agenda gehad. "Ik ben vooral in alle rust bezig geweest met het verzinnen van formats en dat kost veel tijd. Ik ben in gesprek met producenten en streamers over pilots, waar ik nu nog niet veel over kan zeggen."

Waarom
Lees ook:
Waarom speelt Jim Bakkum eigenlijk niet zélf weer Danny in Grease?

Iets rustiger aan doen op de voorgrond is voor Jim een bewuste keuze geweest. "Ik was de afgelopen jaren blij met alle kansen die ik kreeg en dingen die ik heb mogen doen. Maar op een gegeven moment val je in herhaling. Vaker nee zeggen heeft mij goed gedaan, en bovendien vind ik dingen maken het leukste wat er is."

Oud-Grease-hoofdrolspeler
Lees ook:
Oud-Grease-hoofdrolspeler Jim Bakkum in jury Op zoek naar Danny en Sandy

In 2023 gaat Jim aan de slag met een kerstfilm, waarvoor hij is gevraagd om te helpen met bedenken en produceren. "Een ongelooflijk mooie kans. Ik ga de komende tijd veel leuke dingen doen met film, maar ook op de achtergrond."