Ga naar de inhoud
Entertainment

Influencer Andrew Tate zit nog minstens dertig dagen vast

Beeld © ANP

De in Roemenië opgepakte controversiële influencer Andrew Tate (36) blijft nog zeker dertig dagen vastzitten. Een Roemeense rechtbank heeft dat vrijdag besloten, een dag na de arrestatie van de oud-kickbokser.

"Get a life"

Andrew wordt verdacht van onder meer mensenhandel en verkrachting. Ook zijn broer Tristan is opgepakt. De openbaar aanklagers denken dat de twee achter een criminele organisatie zitten 'met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is'. De broers zouden daaraan veel geld hebben verdiend.

De Amerikaans-Britse influencer raakte in 2016 in opspraak toen hij uit het tv-programma Big Brother werd gezet omdat op beeld was vastgelegd hoe hij een vrouw aanviel. Hij kreeg online bekendheid door die actie.

Andrew
Lees ook:
Andrew Tate uit Big Brother opgepakt op verdenking van mensenhandel

Andrew werd in het verleden vanwege onder meer haatzaaiende opmerkingen richting vrouwen verbannen van sociale media zoals Twitter, YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Toen Elon Musk Twitter kocht, werd het account van Andrew hersteld. In de afgelopen jaren werden zijn berichten die vrouwenhaat promoten ook op andere sites miljoenen keren bekeken.

Eerder deze week stond Andrew overigens ook in de belangstelling omdat hij klimaatactivist Greta Thunberg had verteld 33 auto's te hebben 'die enorm veel uitstoten'. De klimaatactiviste beet vervolgens terug in een tweet en vroeg hem 'to get a life'.