Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze Hollywood-sterren werden gecanceld in 2022

Ellen DeGeneres, Will Smith en Amber Heard Beeld © ANP

Hollywood is dol op cancellen en stuurde afgelopen jaar weer flink wat sterren naar de reservebank. Deze celebrity's maakten het wel erg bont in 2022. Foei, jij bent af, oftewel: gecanceld!

Chris Noth

Het jaar 2021 eindigde met een rel rond Sex and the City-acteur Chris Noth toen maar liefst vijf vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Als direct gevolg hiervan dumpte zijn management hem en werd hij in 2022 uit de hitserie The Equalizer geschreven. Ook kon Mr. Big het wel shaken in het SATC-vervolg And Just Like That… De grote liefde van Carrie stierf aan een hartaanval, al was die plotwending al bedacht voordat de beschuldigingen naar buiten kwamen.

Chris heeft altijd ontkend. 'Het zijn verhalen van mensen die ik tientallen jaren geleden heb ontmoet en van wie ik weet dat elke ontmoeting met wederzijdse instemming heeft plaatsgevonden. Het is opvallend dat deze berichten juist nu naar buiten komen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik deze vrouwen niet seksueel misbruikt heb', zei hij in een statement. Een officiële zaak tegen de acteur is tot op heden niet gestart. Inmiddels werkt hij ook gewoon weer aan twee nieuwe films: Someday Sometime en Brooklyn All American.

Huwelijk
Lees ook:
Huwelijk Chris Noth aan zijden draadje na beschuldigingen

Will Smith

Will Smith schreef geschiedenis door de Oscars op 28 maart in te gaan met een ‘bang’. Maar geen positieve ‘bang’, want de klap die hij uitdeelde aan collega-acteur Chris Rock zorgde voor wereldwijde kritiek. Chris had zijn vrouw Jada Pinkett-Smith vergeleken met G.I. Jane, vanwege haar kortgeschoren koppie. Een opmerking die terecht niet goed viel bij de acteur, wiens echtgenote aan alopecia lijdt. Zijn reactie ging echter veel te ver: Will liep het podium op en sloeg Chris in zijn gezicht, terwijl een miljoenenpubliek meekeek.

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences ondernam meteen actie en liet weten dat Will de komende tien jaar niet welkom is bij de Oscars. Het gouden beeldje dat hij won voor zijn rol in King Richard mocht hij wel houden. 'Ik ging over de schreef en ik zat verkeerd', reageerde hij direct na het incident op Instagram. Pas eind juli bood hij Chris zijn officiële excuses aan in een YouTube-video. “Ik was op dat moment in de war”, zei Will. “Chris, het spijt me. Mijn gedrag was onacceptabel, en ik zal er zijn wanneer je klaar bent om te praten.”

Will
Lees ook:
Will Smith bang dat nieuwe film geen succes wordt wegens slechte imago: ‘Slapeloze nachten’

Ellen DeGeneres

Talkshowhost Ellen DeGeneres werd in 2022 letterlijk gecanceld, want The Ellen DeGeneres Show werd eind mei na meer dan drieduizend afleveringen van de buis gehaald. Volgens de presentatrice had dit niets te maken met de verhalen over racisme, intimidatie en een verziekte sfeer achter de schermen van de show die al sinds 2020 rondgaan. “Als de ophef de reden was geweest om te stoppen met het programma, dan was ik al eerder gestopt”, zei ze. Maar feit was wel dat kijkers massaal afhaakten na alle aantijgingen in de media.

Ook na de laatste aflevering bleven de reacties loskomen. “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo manipulatief is als zij”, haalde voormalig kind-ster Greyson Chance in september uit naar Ellen in Rolling Stone. Nieuwe projecten heeft Ellen vooralsnog niet lopen. In The Hollywood Reporter zei ze dat ze het advies heeft opgevolgd dat Oprah haar gaf: “Doe niks voor een jaar. Zit stil en reflecteer.”

Greyson
Lees ook:
Greyson Chance vond Ellen DeGeneres 'dominant en egocentrisch'

Amber Heard

Haar schertsvertoning tijdens de rechtszaak met ex-man Johnny Depp heeft de carrière van actrice Amber Heard geen goed gedaan. Na weken van bekvechten over wie de grootste boeman in hun relatie was en plastische getuigenissen over een afgesneden vingertop en een drol in bed, was het de acteur die op de meeste punten gelijk kreeg. Amber bleef achter met het etiket ‘gekkie’, talloze memes op social media en een streep door haar toch al niet zo indrukwekkende carrière.

Het gerucht gaat dat Warner Bros. haar rol in Aquaman and the Lost Kingdom aan het recasten is. Amber heeft de scènes al gedraaid, maar wordt naar verluidt alsnog uit de film geknipt, die in 2023 te zien zal zijn.

Deze maand werd ook bekend dat Amber heeft geschikt in een nieuwe rechtszaak die Johnny in de Amerikaanse staat Virginia tegen haar had aangespannen. De actrice gaf aan ‘geen vertrouwen’ meer te hebben in het Amerikaanse rechtssysteem en schreef dat haar leven is verwoest door de strijd om ‘haar waarheid’ te verdedigen.

Verfilming
Lees ook:
Verfilming rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard heeft al trailer

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian kwam dit jaar hevig onder vuur te liggen met een oude halloweenfoto, die de sociale nieuwswebsite Reddit op 4 juli plaatste onder het kopje ‘Let’s Never Forget *This* Happened’. Op het kiekje uit 2003 is Khloé te zien als pooier en wordt ze vergezeld door vier zwarte vrouwen verkleed als escorts. Saillant detail: de Kardashian houdt haar vriendinnen, onder wie Malika Haqq en actrice Meagan Good, in het gareel met een hondenriem.”

“Ze houdt zwarte vrouwen vast aan riemen, hoe is dit mogelijk?” was een van de reacties. Maar ook: “Ze is een pooier met haar hoeren, dit is het meest racistische wat ik ooit heb gezien!” Critici riepen op Khloé én de serie The Kardashians te cancellen. Haar reactie bleef uit, maar vriendin Meagan schreef wel een comment: 'Die ene keer met Halloween toen je jong en dom was… en duidelijk geen vijftien jaar vooruitdacht.' Inderdaad, behoorlijk dom, maar om daarvoor nu negentien jaar na dato iemand nog te cancellen…

Khloé
Lees ook:
Khloé Kardashian: 'Mijn leven voelt nu als een horrorfilm'

Kanye West

Was het niet vanwege zijn antisemitische uitspraken, dan wel om zijn bewering dat George Floyd niet is overleden door verstikking, maar door de pijnstiller fentanyl. Kanye West was in 2022 non-stop in opspraak en dat zorgde ervoor dat niet alleen collega-artiesten hem cancelden, maar ook merken als Balenciaga en Adidas (met wie hij zijn Yeezy-sneakerlijn uitbracht) niet meer met hem willen werken.

Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, die jarenlang bevriend was met de rapper, zette hem op de zwarte lijst. En ook de moeder van zijn kinderen, Kim Kardashian, distantieerde zich van haar ex. “Ik steun de Joodse gemeenschap en vraag om een einde te maken aan het verschrikkelijke geweld en de haatdragende retoriek tegen Joden”, zei ze. Het is inmiddels overduidelijk dat de rapper een bipolaire stoornis heeft, maar dat praat uitspraken als ‘Hitler heeft goede dingen gedaan’ en ‘Ik hou van Hitler’ natuurlijk niet goed.

Kanye
Lees ook:
Kanye West verkozen tot meest problematische persoon van 2022: 'Laatste wat we nodig hebben'

James Corden

Talkshowhost James Corden kwam half oktober negatief in het nieuws toen eigenaar Keith McNally van het beroemde New Yorkse restaurant Balthazar op Twitter meldde dat hij nog nooit zo’n onbeleefde gast had gehad. 'Hij is de meest schofterige klant richting mijn Balthazar-personeel sinds de opening van mijn restaurant 25 jaar geleden', schreef McNally, waarna hij twee recente incidenten opsomde.

'Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik voel me er heel ontspannen over omdat ik het zo’n stomme situatie vind', wuifde James de beschuldigingen in eerste instantie weg. Maar later bood hij toch zijn excuses aan. Hij legde uit dat zijn vrouw, die een ‘ernstige voedselallergie’ heeft, tot drie keer een gerecht kreeg voorgeschoteld met voor haar gevaarlijke ingrediënten. 'In het heetst van de strijd maakte ik de sarcastische en onbeschofte opmerking dat ik het beter zelf kon maken. Het is een opmerking die ik diep betreur', aldus James in een reactie.

James
Lees ook:
James Corden over restaurant-rel: 'Ik heb niks fout gedaan'