Ga naar de inhoud
Entertainment

Overleden Cheers-actrice Kirstie Alley gecremeerd

Kirstie Alley, hier in 1993 in Look Who's Talking Now. Beeld © ANP / Mary Evans Picture Library Ltd.

Kirstie Alley is gecremeerd, zo blijkt uit haar overlijdensakte die 'Us Weekly' in handen heeft. Daarin staat eveneens vermeld dat de actrice stierf in haar huis in Clearwater, Florida. Kirstie overleed op 5 december op 71-jarige leeftijd.

"Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder"

True en Lili Parker, de kinderen van Kirstie, maakten bekend dat hun moeder overleed aan kanker die recent bij haar was vastgesteld. 'Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder', aldus haar kinderen op Twitter. Ze stierf omringd door haar naaste familie.

Cheers-actrice
Lees ook:
Cheers-actrice Kirstie Alley overleden aan kanker

Kirstie speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982, toen ze een Vulcan mocht spelen in Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd de actrice bekend door haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw John Travolta boos om geflirt Kirstie Alley

Haar grote doorbraak kwam twee jaar later met haar rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. In 1991 kreeg ze voor haar rol een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Eric de Munck: 'Tragische dag door overlijden Kirstie Alley'

05:18