Ga naar de inhoud
Entertainment

Gouden Film voor Nederlandse komedie De Tatta's

Leonie ter Braak en Leo Alkemade partners in crime in nieuwe film

02:15

De komedie 'De Tatta's' is de grens van 100.000 bezoekers gepasseerd en is daarom bekroond met de Gouden Film Award. Regisseur Jamel Aattache (48) en acteurs Leo Alkemade (42), Leonie ter Braak (42) en Donny Singh namen de prijs in ontvangst.

De Tatta's gaat over de familie Van Kampen, een rijk gezin uit ’t Gooi. Vanwege een risicovolle investering raakt het gezin zijn hele fortuin kwijt. Noodgedwongen gaan de gezinsleden in een simpele flat in een minder rijke wijk wonen. Oorspronkelijk zou dat gaan om de Bijlmer, maar na kritiek over de stigmatisering van de Amsterdamse wijk is het verhaal verplaatst naar een fictieve locatie.

Leonie
Lees ook:
Leonie ter Braak en déze acteurs te zien in komedie De Tatta's

Het is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film in ontvangst mag nemen. De prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Behalve de Gouden Film Award voor 100.000 bezoekers worden ook Platina Film en Diamanten Film Awards uitgereikt aan films waarvoor respectievelijk 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes worden verkocht.

Nog
Lees ook:
Nog meer BN'ers toegevoegd aan cast nieuwe komedie De Tatta's