Ga naar de inhoud
Entertainment

Megan Thee Stallion wint in zaak tegen haar platenlabel

Megan Thee Stallion Beeld © ANP

Megan Thee Stallion (27) heeft woensdag een rechtszaak tegen haar platenlabel gewonnen. Het label vond dat Megans album 'Something for Thee Hotties' (2021), dat ze maakte voor de maatschappij, niet een echt album was omdat het niet aan de juiste regels voldeed. Woensdag bewees Megan in de rechtbank het tegendeel.

"Pete zou een kans in de rechtbank moeten krijgen om te bewijzen dat ze alles heeft gedaan wat van haar werd verlangd bij het maken van het album"

De aanklacht werd op 14 september ingediend met het argument dat het geen nieuw album was omdat het eerder beschikbare opnames bevatte en naar verluidt 'niet de juiste regels volgde'. Het label wilde een rechtszaak omzeilen en vroeg de rechter om simpelweg meteen in het voordeel van het label te oordelen.

Megan
Lees ook:
Megan Thee Stallion boos op Drake na nummer over schietincident

Megan Pete, zoals de rapper echt heet, liet daarop eerder deze maand aan de rechtbank weten dat het wel degelijk om een nieuw album ging en dat ze op z'n minst de kans verdiende dat te bewijzen. "Pete zou een kans in de rechtbank moeten krijgen om te bewijzen dat ze alles heeft gedaan wat van haar werd verlangd bij het maken van het album", zo liet een woordvoerder van de zangeres toen weten. Megan leverde woensdag genoeg bewijs en werd door de rechter in het gelijk gesteld.

Voor
Lees ook:
Voor tonnen aan spullen gestolen bij Megan Thee Stallion

Dit is de tweede rechtszaak rond Megan in korte tijd. Vrijdag werd de Canadese rapper Tory Lanez schuldig bevonden aan onder meer het beschieten van de zangeres. Een jury oordeelde dat hij Megan in de voeten heeft geschoten, in het bezit was van een illegaal wapen en dat wapen onbezonnen heeft gebruikt. Tory kan twintig jaar cel krijgen voor de schietpartij.

Bron: ANP/RTL Boulevard