Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze BN’er-koppels overleefden 2022 niet

Jaimie Vaes & Jorik Scholten, Leontine Ruiters & Marco Borsato, Gregory van der Wiel en Rose Bertram Beeld © ANP

2022 was een bewogen jaar op relatievlak in BN'er-land. Van vreedzame breuken tot hevig gebroken harten: deze koppels gingen afgelopen jaar uit elkaar.

“Hij wil voor goud gaan, ik wil een diamant zijn"

Jaydi Dubois en Ricky Lukassen

Ze gaven ons hoop dat ‘Tempation Island’-liefde wel degelijk bestaat. Maar helaas overleefde de relatie van Jaydi en Ricky de jaarwisseling niet; begin januari kondigden zij aan na anderhalf jaar uit elkaar te zijn. 'We hebben absoluut geen ruzie en houden erg veel van elkaar', schreven ze in hun Instagram-post.

Later zei Jaydi in het programma ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ dat ze Ricky als ‘de man van haar dromen’ zag, maar afknapte op zijn passieve gedrag. “Hij wilde vooral lekker op de bank liggen, en ik wilde gewoon de deur uit.”

Love Therapy: Jaydi neemt het op voor haar ex Sonny

12:31
Jutta
Lees ook:
Jutta Leerdam deelt details over breuk Koen Verweij: 'Relatie niet zo stabiel als ik wilde'

Marco Borsato en Leontine Ruiters

Na een nieuwe kans en ‘het loslaten van de vorm’ strandde de relatie van Marco en Leontine in 2022 dan toch definitief. Door alle perikelen rond The Voice en de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de zanger, zou hij haar volgens Story hebben laten weten ‘dat het beter is om even geen relatie te hebben’.

Leontine vond later dit jaar opnieuw het geluk bij multimiljonair John Huiberts. Ook Marco is inmiddels meermaals gespot met een blonde dame, maar of dit ook zijn nieuwe vriendin is, dat is niet bekend.

Leontine Ruiters verliefd: 'Het bestaat nog, ook op je 54e'

01:33

Jaimie Vaes en Jorik Scholten

Hun relatie stond al lange tijd op standje knipperlicht. Maar het was definitief over en uit nadat Yvonne Coldeweijer in februari een video deelde waarop te zien was hoe Jorik Jaimie mishandelde tijdens een ruzie in de auto.

Ze deed aangifte en vertrok naar Ibiza met hun zoontje Lío. Tot op de dag van vandaag strijden de exen in de rechtszaal over hun bezittingen. “Het is te ziek voor woorden. Hij vraagt de klok van Lío zelfs terug”, zei Jaimie over het peperdure horloge van hun zoon in haar realityserie Jaimie Vaes: In The Vaes Lane.

Lil Kleine: 'Jaimie mag alles hebben als ik mijn kind kan zien'

03:09

Dirk Zeelenberg en Suus Schenk

Een tikkeltje ironisch is het wel: de trouwambtenaar die gaat scheiden. In maart van dit jaar kondigden Dirk Zeelenberg en zijn Suus aan dat ze besloten hebben om een punt achter hun huwelijk te zetten.

De Divorce-acteur heeft drie kinderen met zijn ex, Zoëy, Kees en Bobby, en wil om hen te beschermen niet op de details van hun breuk ingaan. Wel gaf hij aan gewoon door te gaan als trouwambtenaar.

Rose
Lees ook:
Rose Bertram na relatiebreuk niet toe aan nieuwe liefde

Renze Klamer en Dhena Florance

Een jaar nadat Renze Klamer zijn relatie met Dhena Insta-official maakte, bevestigde hij dat het over en uit was. “Onze ambities en de praktische invulling daarvan liepen niet meer synchroon, maar we zijn nog steeds gek op elkaar”, zei hij over de breuk.

Later dit jaar werd Renze gespot met een nieuwe dame, genaamd Claire, maar ze hebben hun relatie nooit officieel bevestigd. Hij was eerder getrouwd met zangeres Pearl Jozefzoon, met wie hij twee kinderen heeft.

Anna Nooshin en Nassim Zeta

'Lieve allemaal, met veel verdriet maar ook veel liefde, hebben Nasim en ik besloten om uit elkaar te gaan', schreef Anna Nooshin in juni op haar Instagram Stories. Na een relatie van zo’n vier jaar was de koek op, tot haar grote verdriet. 'Mijn geloof in de liefde zal er altijd zijn en ik zal de tijd die we samen hebben gehad koesteren', ging ze verder.

Gelukkig hoefde Anna zich niet al te lang eenzaam te voelen, want naar verluidt zou ze nu samen zijn met acteur Thijs Boermans.

Thomas van der Vlugt en Merel Beks

Als een giechelende puber verklaarde Thomas van der Vlugt de liefde aan Merel Beks tijdens De Bachelor. “Ik ben wel echt verliefd en zoals nooit tevoren”, sprak hij. Maar een paar maanden later doken via de juicekanalen al de eerste beelden op van Thomas die het ook wel erg gezellig had met andere vrouwen.

“Ik voel me voor schut gezet”, reageerde Merel in een emotionele boodschap. “Mijn hart is gebroken.” Waarop Thomas deze pijnlijke conclusie trok: “Helaas lopen dingen soms anders dan je in eerste instantie voor ogen hebt.”

Merel uit De Bachelor in tranen na breuk Thomas

00:40
Relatie
Lees ook:
Relatie van oud-presentatrice Dyanne Beekman 'als nachtkaars' uitgegaan

Rose Bertram en Gregory van der Wiel

Ze leken het perfecte koppel, maar ook model Rose Bertram en ex-voetballer Gregory van der Wiel hebben het niet gered samen. “Ik ben momenteel single and ready to mingle”, zei de moeder van twee in juli in de YouTube-serie Open Kaart.

Later lichtte ze de breuk toe in het Grazia Winterboek. “Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt. En dat terugvinden ging binnen mijn relatie niet meer lukken.”

Gregory werd al snel gespot met het Britse model Arabella Chi. Rose wordt gelinkt aan WK-topscorer Kylian Mbappé, maar heeft de relatie tot nu toe niet bevestigd.

Richard van der Meulen en Simone Steenbakker

Heel Nederland viel voor Richard en Simone uit B&B Vol Liefde. Zij was de eerste kandidate van de bed & breakfast-eigenaar in Portugal, en ging niet meer weg. Maar helaas hield hun prille liefde geen stand.

“Ik voelde niet wat ik wilde voelen”, zei Richard, die hun relatie beëindigde via de telefoon. Simone leek meer moeite met de breuk te hebben dan hij, maar ook zij legde zich er uiteindelijk bij neer. “Hij wil voor goud gaan, ik wil een diamant zijn. Ik wil shinen en iemand moet mij laten shinen. Dat doet hij niet”, zei ze bij Jinek.

Frank Jansen en Rogier Smit

Na een slepende vechtscheiding kondigden Frank Jansen en Rogier Smit in augustus van dit jaar aan dat ze nu toch echt officieel gescheiden zijn. De interieurstylisten van het programma Paleis voor een Prikkie stopten met televisie maken omdat ze hun werk niet meer konden scheiden van hun privéproblemen.

“Rogier eist een torenhoge alimentatie, hij wil dat ik hem maandelijks 10.000 euro ga betalen”, zei een verbolgen Frank eerder dit jaar. Hij verheugde zich op zijn leven als vrijgezel. “Ik mag nu weer vrij flirten met de hele wereld.”

Frank en Rogier zijn nu écht voorgoed verlost van elkaar

00:20

Koen Verweij en Jutta Leerdam

Begin augustus maakte langebaanschaatser Jutta Leerdam bekend dat ze na ruim vijf jaar haar relatie met Olympisch kampioen Koen Verweij had beëindigd. Naar verluidt zou hij een scheve schaats hebben gereden, maar daar wilde het koppel niets over toelichten.

Jutta hield het bij een keurig statement op haar Instagram Stories. 'We zitten in verschillende fases van ons leven en zijn niet meer de match die we ooit waren. Ik gun hem het allerbeste', schreef ze. Extra zuur is dat ze vlak voor hun breuk een nieuwe villa vlakbij schaatsbaan Thialf in Heerenveen hadden gekocht.

Het sprookje van Jutta Leerdam en Koen Verweij in vogelvlucht

01:48

Jotti Verbruggen en Cas Hooijer

Ze waren de grote winnaars van Love Island dit jaar, maar lang mocht de liefde tussen Jotti Verbruggen en Cas Hooijer niet duren. De geruchten over een breuk kwamen op gang nadat juicekanalen onthulden dat Cas online ook flirtte met andere dames.

Hoewel hij eerst zei dat ‘vreemdgaan niet aan de orde’ was, gaf hij later toch toe: 'Ik ben niet netjes geweest en heb niet daadwerkelijk laten zien hoe gek ik op haar ben. Daarin zijn die berichten gewoon de druppel geweest.' Fé en Lennert, de runner-ups, lijken nog wel gelukkig te zijn samen.

Jotti en Cas onthullen plannen met Love Island-prijzengeld

04:56

Jochem Myjer en Marloes Nova

Hoewel ze al ‘enige tijd’ uit elkaar bleken, kondigden cabaretier Jochem Myjer en zangeres Marloes Nova pas deze december aan te zijn gescheiden. Jochem schreef op zijn Instagram dat ze ‘in liefde uit elkaar zijn gegaan’. 'We geloven dat onze zielsverwantschap in deze vorm beter tot zijn recht komt.'

De ex-geliefden, die zestien jaar samen waren, delen een zoon, Melle, en een dochter, Limoni. Ze brachten het nieuws niet eerder naar buiten ‘om in alle rust te kunnen wennen aan ons nieuwe leven’.