Ga naar de inhoud
Entertainment

Regisseur Avatar 2 haalt tien minuten vol geweld uit film

Ook Avatar 2 is genieten geblazen: 'Zelfde gevoel als eerste film'

05:59

Tien minuten beeldmateriaal waarin veel geweld voorkwam is uit succesfilm 'Avatar 2' gehaald, zo vertelt regisseur James Cameron (68) aan 'Esquire Middle East'. Dit doet de regisseur omdat hij er naar eigen zeggen klaar mee is om wapens te verheerlijken in zijn werk.

"Ik wilde wat lelijkheid kwijt, om een goede balans te vinden tussen donker en licht"

"Ik wilde wat lelijkheid kwijt, om een goede balans te vinden tussen donker en licht. Al moet je wel iets van conflict hebben natuurlijk", aldus de regisseur. "Maar geweld en actie komen op hetzelfde neer, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Dit is het dilemma van elke actiefilmmaker."

Avatar
Lees ook:
Avatar in eerste weekend nog niet het verwachte kassucces

Ook neemt de filmmaker in het interview zijn eerdere werk onder de loep. "Ik kijk terug op sommige films die ik heb gemaakt en weet niet of ik die nu nog een keer zou willen maken. Ik weet niet of ik wapens weer zo zou willen verheerlijken als ik deed in een paar Terminator-films meer dan 30 jaar geleden. Wat er gebeurt met wapens in onze samenleving, daar draait mijn maag van om."

Regisseur
Lees ook:
Regisseur Avatar II mist première door corona

De Canadees woont inmiddels in Nieuw-Zeeland en is op dat vlak gelukkig met zijn keuze. "Ik ben blij dat ik in Nieuw-Zeeland woon, waar ze gewoon alle geweren in de ban hebben gedaan twee weken na die verschrikkelijke moskee-aanslag een paar jaar terug."

Bron: ANP/RTL Boulevard