Ga naar de inhoud
Entertainment

Zomergasten veranderde leven Hans Klok: 'Werd gezien als iemand'

Hans Klok Beeld © ANP

Hans Klok (53) merkt dat hij dit jaar een nieuw publiek heeft aangetrokken bij zijn shows, nadat hij in 2021 te gast was bij het tv-programma 'Zomergasten'. Dat zegt de illusionist in gesprek met het ANP.

"Ik heb bijna een carrière voor, en een carrière na Zomergasten"

Voordat hij zijn opwachting maakte in het VPRO-programma had hij geen idee wat de impact daarvan zou zijn. "Maar elke recensent schreef erover", zegt Hans.

Huwelijk
Lees ook:
Huwelijk Hans Klok op de langere baan, pas na juli lege agenda

Zomergasten bestaat sinds 1988. Iedere zomer laat de VPRO zes prominente Nederlandssprekende mensen hun favoriete televisieavond samenstellen. "Normaal gesproken zitten daar hersenchirurgen of filosofen. Ik merkte aan de reacties toen mijn komst bekend werd gemaakt dat er mensen van hun stoel vielen", zegt Hans.

Het tv-optreden van de illusionist viel in de smaak bij de tv-kijkers, en dat is ook niet aan Hans voorbij gegaan. "Opeens werd ik gezien als iemand. Ik merkte het ook dit jaar aan de manier hoe mensen mij benaderen na shows, of online. Ik heb bijna een carrière voor, en een carrière na Zomergasten."

Hans
Lees ook:
Hans Klok wil eigen dramaserie ontwikkelen: 'Grootste wens'

Na de uitzending van Zomergasten heeft Hans Klok een paar nieuwe tv-aanbiedingen gekregen, die hij tot dusver nog niet concreet heeft gemaakt. "Maar wat in het vat zit verzuurt niet", aldus Hans.