Ga naar de inhoud
Entertainment

Meilandjes nemen korte pauze na hectisch jaar: 'We zijn hartstikke moe'

Familie Meiland Beeld © Tom Cornelissen

De Meilandjes hebben een behoorlijk hectisch jaar achter de rug vol hoogte- en dieptepunten. Zo komt de moeder van Erica (59) op 93-jarige leeftijd te overlijden, maar wordt er ook geproost op de liefde tijdens het huwelijk van dochter Maxime (27). In 'De Telegraaf' blikt de mater familias alvast vooruit op het nieuwe jaar en de zoveelste verbouwing.

"We zijn eigenlijk hartstikke moe"

De familie Meiland koopt onlangs een pension in hun woonplaats Noordwijk. Het heet nu nog Pension Christina, maar Martien laat eerder weten dat die naam niet bij hen past en dat ze het daarom omdopen tot Code Rosé. Het is nog even geduld hebben voordat we bij de familie kunnen logeren. Het pension moet namelijk eerst nog helemaal onder handen genomen worden. Maar dat is van later zorg, aldus Erica. "We hebben nu even een rustperiode. Half januari starten we met sloopwerkzaamheden in ons pension."

Op
Lees ook:
Op déze datum start een nieuw seizoen van Chateau Meiland

Er is genoeg te doen, want het pand in de Zuid-Hollandse badplaats heeft een woonoppervlakte van maar liefst 421 vierkante meter en heeft alleen al veertien slaapkamers. Of ze niet te veel hooi op hun vork nemen? "Wij kijken elkaar ook weleens aan van: waar zijn we weer aan begonnen?" vertelt Erica. "Het pension is nu voor Duitsers, we vinden het sfeerloos. We zijn veel aan het nadenken en ideeën aan het opdoen, dan krijg je er wel zin in. En wat scheelt is dat wij er nu niet wonen: dan heb je thuis een schone en nette plek om naartoe te gaan."

De kans is groot dat de verbouwing te zien zal zijn in een nieuwe reeks van Chateau Meiland, de realityserie van de familie die te zien is bij SBS6. Toch is er nog niks bevestigd. Wat wél al op de planning staat is de kerstspecial van de Meilandjes. Ook dit jaar is de meest hysterische familie van Nederland weer van de partij tijdens de feestdagen. Het gezin reist onder andere af naar Barcelona om een kerstmarkt te bezoeken.

Aran bezoekt Martien Meiland bij nieuwe B&B in Noordwijk

03:53
De
Lees ook:
De Meilandjes komen met een boek over Chateau Meiland

Klinkt niet verkeerd: op vakantie gaan én ervoor betaald krijgen, maar toch is het volgens Erica hard werken. "Toen we wakker werden maandagochtend, nadat we net terug waren, zeiden we tegen elkaar: we zijn eigenlijk hartstikke moe. Zo’n reis is voor ons ook werk: er moet ook ’s morgens vroeg worden gefilmd", legt ze uit. "Maar het was bijzonder hoor, we zijn bijvoorbeeld op Mallorca geweest. Prachtig, ik wil graag nog een keer terug. We hebben veel leuke dingen meegemaakt. Laat de mensen maar gaan kijken op kerstavond, dan zitten wij zelf ook gezellig voor de buis."

Kerst met de familie Meiland is op 24 december om 20.00 uur te zien bij SBS 6.