Ga naar de inhoud
Entertainment

Feestdagen staan nu écht voor de deur: kerstfilm Oogappels vanavond op tv

Kerstappels Beeld © ITV Studios Netherlands/BNNVARA

Het eerste kerstcadeautje mag vanavond al worden uitgepakt: om 20.35 uur wordt op NPO 1 een speciale kerstfilm van de hitserie 'Oogappels' uitgezonden. Ook bij televisiefamilies komt de boel in aanloop naar kerst behoorlijk 'under pressure' te staan, zo blijkt. En met onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer of een overspannen kok achter het fornuis kan het behoorlijk uit de hand lopen...

In de speciale kerstfilm van de populaire BNNVARA-serie hebben de gezinnen moeite om de 'vrede op aarde' te bewaren. Want ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken tijdens het vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. 

Zo willen Erik en Chris de feestdagen eigenlijk een jaartje overslaan, maar moeten ze hun plan op het laatste moment drastisch aanpassen. Fabie krijgt te maken met een grote teleurstelling en Carola en Marcel worden tijdens het kerstdiner opgeschrikt door een schokkende gebeurtenis.

Kerstfilm
Lees ook:
Kerstfilm The Holiday krijgt na 17 jaar vervolg mét Cameron Diaz

Ook bij Tim en Dina laat de sfeer te wensen over na een uit de hand gelopen kerstborrel op Tims werk. De grootouders weten precies hoe het zit en leveren zoals altijd haarscherp commentaar: hoe meer we ons best doen om alles wat ingewikkeld of negatief is weg te drukken, hoe groter de kans op hevige explosies.

Kerstappels is om 20.35 uur te zien bij bij BNNVARA op NPO 1.

Lekker
Lees ook:
Lekker zwijmelen: deze nieuwe kerstfilm staat nu op Netflix