Ga naar de inhoud
Entertainment

Qmusic-dj's ontsnappen na 141 uur uit escaperoom

Beeld © ANP

Qmusic-dj's Mattie Valk (37), Domien Verschuuren (34), Bram Krikke (28) en Kai Merckx (31) zijn woensdagmiddag na 141 uur ontsnapt uit de Q-escape room. De dj’s van Qmusic hebben gedurende die tijd radio gemaakt vanuit 'het hoofdkwartier van de Kerstman’, dat zogenaamd op de Noordpool lag.

"Code geel, code oranje; we hebben er binnen niks van binnengekregen"

"We waren door het dolle heen", vertelt Kai Merckx aan het ANP. "Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar het is gelukt met dank aan onze luisteraars."

George
Lees ook:
George Ezra stelt fans telleur en zegt concert Qmusic af

De dj's zaten samen opgesloten in de escape room, maakten samen radio en aten en sliepen in dezelfde ruimte. Met behulp van de luisteraar moesten de dj's samen door middel van raadsels de muzikale code zien te kraken, wat woensdagochtend rond 12.15 uur is gelukt. De 141 uur waarin het de vier dj's is gelukt om te ontsnappen is een negatief record. In 2021 deden Mattie Valk, Domien Verschuuren, Bram Krikke en Marieke Elsinga er 140 uur over, terwijl in de jaren ervoor 75,5 en 72 uur werd gepuzzeld.

Het
Lees ook:
Het tweede Geluid van Qmusic is geraden

Voor Kai wordt het wennen om weer in de echte wereld te zijn. "We zaten in een soort isolement, het is raar om te merken hoe snel je de buitenwereld vergeet. Code geel, code oranje; we hebben er binnen niks van binnengekregen." De dj zegt samen met zijn collega's gelijk een luchtje te gaan scheppen. "En daarna lekker naar mijn zoontje en mijn vriendin, ik heb ze lang niet gezien."