Ga naar de inhoud
Entertainment

Claudia de Breij: 'Anderen hopen dat 't nog lang over Matthijs gaat'

Claudia de Breij en Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Volgens Claudia de Breij (47) zijn er heel wat mensen in de mediawereld die vergelijkbaar gedrag als dat van Matthijs van Nieuwkerk (62) vertonen. Zij hopen volgens de cabaretière dat het 'nog heel lang alleen maar over Matthijs gaat'. Dat laat Claudia zich ontvallen in de 'VARAgids'.

"Als je een hoge status hebt, en dat weet je dondersgoed wanneer je die hebt, moet je je bewust zijn van de verhoudingen"

Daarin bespreekt Claudia haar oudejaarsconference die eraan zit te komen. In die conference kan ze uiteraard niet om het thema grensoverschrijdend gedrag heen, met al het nieuws dat dit jaar naar buiten kwam over de misstanden rondom The Voice en De Wereld Draait Door.

Eerder stelde Claudia pas in haar conference te zullen reageren op de rel rondom Matthijs. "Ik ben van niemand", zei ze toen in reactie op verwijten dat ze haar mond dichthield omdat het nieuws over BNNVARA en de NPO gaat. Nu zegt Claudia dus toch al wat over de gevallen presentator. "Dat de focus nu op Matthijs van Nieuwkerk ligt is natuurlijk hem aan te rekenen, maar ik denk dat er ook veel onzekerheden aan ten grondslag liggen. Als je een hoge status hebt, en dat weet je dondersgoed wanneer je die hebt, moet je je bewust zijn van de verhoudingen."

Claudia
lees ook:
Claudia de Breij over uitblijven eigen reactie DWDD: 'Ik ben van niemand'

Toen Claudia begon met werken bij de televisie is haar weleens geadviseerd dat ze haar redactie 'harder moest aanpakken'. Claudia denkt zelf dat ze zich nooit schuldig heeft gemaakt aan dergelijk gedrag. "Ik denk niet dat ik me daar schuldig aan heb gemaakt, nee. Toen ik heel veel tv deed, lang geleden, hield theater me met twee benen op de grond. Daar moet je gewoon alles zelf doen en ben je met de crew een eenheid. Zonder hen ben je niets."

Naast Claudia denkt ook Britt Dekker dat er vergelijkbare zaken zijn zoals die van Matthijs. In de video hieronder vertelt Britt over haar ervaringen.

Claudia
lees ook:
Claudia de Breij en Thierry Baudet reageren op stopzetten NS Publieksprijs

Britt Dekker weet: 'Er komen meer zaken als die van Matthijs van Nieuwkerk aan het licht'

01:47