Ga naar de inhoud
Entertainment

Laura doet aandoenlijk huwelijksaanzoek in GTST: 'Hopelijk niet te laat'

Jette van der Meij als Laura Selmhorst in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 22 december

Daar komt de bruid! Heuglijk nieuws uit Meerdijk: Laura Selmhorst, het personage van 'GTST'-vedette Jette van der Meij (68), heeft Henk (Johnny Kraaijkamp jr., ook 68) ten huwelijk gevraagd. Dit wordt alweer haar derde soaphuwelijk, en dat doet ons meteen even terugdenken aan dat ene huwelijk dat wel heel bizar was...

"Een liefde zoals wij hebben, daar moet je zuinig op zijn"

Aan dit huwelijksaanzoek gaan ook de nodige perikelen vooraf. Laura is in principe dolgelukkig met Henk, die zeker als ze de diagnose Parkinson krijgt haar steun en toeverlaat is. Maar haar behoefte om regelmatig alleen te zijn en ook alleen te wonen trekt Henk niet. De twee zetten een punt achter hun relatie, om het vervolgens weer te proberen maar tegen hetzelfde euvel aan te lopen. Vlak voor kerst besluit Henk er daarom opnieuw een eind aan te breien en lijken de twee een lonely christmas tegemoet te gaan. Maar dan komt Laura tot inkeer en trekt ze de stoute schoenen aan.

Dit
Lees ook:
Dit waren de meest aangrijpende verhaallijnen uit GTST door de jaren heen

Op de kerstmarkt in Meerdijk verrast ze Henk, die toevallig met zijn dochter en kleinkinderen op pad is, met een alleszeggende vraag. "Het spijt me wat er met ons gebeurt", begint Laura. "Een liefde zoals wij hebben, daar moet je zuinig op zijn. En ik weet dat jij je steeds hebt weggecijferd om aan mijn wensen te voldoen. Ik besef ook heel goed wat het voor jou betekend heeft."

Ze vervolgt: "Ik hou van jou. Ik kan je niet loslaten. En dat wil ik ook helemaal niet." En dan leidt ze haar vraag in. "Alles is natuurlijk heel erg onzeker in mijn toekomst, maar er is één ding dat ik zeker weet en dat is dat jij daarin thuis hoort. En, nu ik dit nog kan..." Laura zakt naar de grond en gaat op één knie. "Wil je met me trouwen?" vraagt ze, terwijl ze een chocoladekerstkransje als verlovingsring aanbiedt. "Ik hoop dat ik niet te laat ben."

Dat is ze niet, want Henk zegt volmondig ja.

Zo
Lees ook:
Zo verlaat Laura GTST als het aan actrice Jette van der Meij ligt

Als alles goed gaat, wordt dit dus het derde soaphuwelijk voor Laura. Eerder was ze getrouwd met Robert Alberts (Wilbert Gieske), met wie ze vier kinderen kreeg: Dennis, Charlotte, Sil en pleegzoon Julian. Daarna trouwde ze met... een van die kinderen. De knappe, jonge Dennis (Koert-Jan de Bruijn) bleek namelijk haar bloedeigen zoon te zijn. Die bleek in het ziekenhuis verwisseld bij de geboorte. Helaas ontdekten ze dat pas toen het, nou ja... al te laat was. Je begrijpt dat het huwelijk geen stand kon houden.

Jaren later vond Laura het liefdesgeluk in Rutger Goedhart (Edwin Rutten), met wie ze zich verloofde. Hij bleek een grote oplichter te zijn, die hun huwelijk op de dag van de bruiloft afblies. Lang verhaal kort: uiteindelijk ontdekte Laura Rutgers criminele praktijken, trof ze hem dood aan in zijn huis... en bleek dat haar zoon Sil hem had vermoord.

Goede
Lees ook:
Goede Tijden, Slechte Tijden hint op exit Laura Selmhorst

Je zou misschien denken dat Laura door al dat liefdesongeluk – en dan hebben we het nog niet eens over haar stukgelopen relaties gehad, zoals met Jef Alberts (Bartho Braat) – koudwatervrees heeft. Vooralsnog lijkt ze echter zeker van haar zaak. Maar, zoals ze zelf al aangeeft: door de ziekte van Parkinson staat hen een onzekere toekomst samen te wachten.

Jette is al vanaf de allereerste aflevering in 1990 onderdeel van de cast van GTST. De makers lijken met de diagnose Parkinson haar slottijdperk in de soap te willen inluiden. Gelukkig heeft ze Henk aan haar zijde, in goede en in slechte tijden: 

Henk en Laura: samen in goede en in slechte tijden

01:21
Lynn
Lees ook:
Lynn keert na abrupt vertrek even terug in Meerdijk

Benieuwd wat er rond de feestdagen nog meer in Meerdijk gebeurt? Bekijk de vooruitblik: 

Oude én nieuwe bekende maken (r)entree in GTST

01:27

Goede Tijden, Slechte Tijden is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4. Of kijk de afleveringen alvast vooruit bij Videoland.