Ga naar de inhoud
Entertainment

Salt Bae onder vuur na vasthouden WK-beker: 'Gênant'

Nusret Gökçe Salt Bae Beeld © ANP

Online is er na de door Argentinië gewonnen WK-finale veel kritiek gekomen op de Turkse chef Nusret Gökçe (39), ook wel bekend als Salt Bae. De internetsensatie, die jaren geleden viral ging vanwege de manier waarop hij vlees kruidt, ging onder meer op de foto met de WK-beker in zijn handen. Volgens de officiële reglementen van Wereldvoetbalbond FIFA is dit verboden.

"Dit moment is voor de spelers die hard hebben gewerkt, niet voor celebrities die om hen heen hangen"

Alleen een 'selecte groep mensen', onder wie (oud-)winnaars en regeringsleiders, mogen van de FIFA de trofee vasthouden. Het feit dat Salt Bae poseert met de beker en ook de gouden medailles van een paar spelers vasthoudt en in eentje zelfs zijn tanden zet, levert de chef felle kritiek op.

Mensen delen hun ongezouten mening op Instagram vinden het bijvoorbeeld niet kunnen dat hij de FIFA-regels aan zijn laars lapt. "Je mag de beker niet aanraken, jij bent geen kampioen geworden", schrijft iemand. Een ander vraagt zich af waarom de Turk zich überhaupt tussen de spelers op het veld begeeft. "Dit moment is alleen voor de spelers die hard hebben gewerkt en niet voor celebrities die om hen heen hangen en selfies maken om reclame voor zichzelf te maken." Een ander noemt de chef 'gênant verliefd op zichzelf'.

Argentinië
Lees ook:
Argentinië wereldkampioen na enerverende finale en strafschoppen

Salt Bae is niet de eerste bekendheid die zich niet aan de regels van de FIFA houdt. Na de WK-finale van 2014, waarin Duitsland met 1-0 van Argentinië won, werd ook zangeres Rihanna gefotografeerd met de beker in haar handen. Zij twitterde er nadien zelfs over. "Ik heb de beker aangeraakt, de beker gezoend en een selfie met de beker gemaakt. Hoe ziet jullie bucketlist eruit?"

Een terugblik op de voetbalcarrière van Lionel Messi, tot aan zijn WK-winst: 

Argentinië is wereldkampioen: 'Kroon op werk Messi'

04:45