Ga naar de inhoud
Entertainment

Elon Musk moet volgens stemmers op eigen poll aftreden als Twitter-topman

Beeld © ANP

Elon Musk (51) moet volgens een door hem zelf opgezette poll aftreden als topman van Twitter. Bij het sluiten van de poll, na ruim 17,5 miljoen reacties, vindt bijna 58 procent van de stemmers dat hij dit moet doen. Op zijn Twitter-account had Elon zijn volgers de vraag voorgelegd of hij een stap terug moet doen als baas van het socialemediabedrijf.

In totaal kon er twaalf uur lang worden gestemd. Elon Musk had toen hij met de poll over zijn positie begon, beloofd dat hij zich zou houden aan de uitslag. Vlak ervoor had de Tesla-topman en eigenaar van Twitter al aangekondigd dat voortaan voorafgaand aan alle grote beleidsbeslissingen bij het bedrijf een onlinestemming zal worden georganiseerd.

Of hij ook daadwerkelijk gaat aftreden heeft hij vooralsnog niet bekendgemaakt. Op welke termijn hij zou willen aftreden heeft de miljardair ook nog niet laten weten. In antwoord op een tweet van een volger verklaarde Musk wel dat er nog 'geen opvolger' voor hem klaarstaat.

Elon
lees ook:
Elon Musk even niet meer de rijkste man ter wereld

Sinds de multimiljardair Twitter eerder dit jaar voor 44 miljard dollar kocht krijgt hij veel kritiek. Zo ontsloeg hij meer dan de helft van de medewerkers van het bedrijf en schorste hij recent tijdelijk de accounts van verschillende journalisten, werkzaam voor onder meer CNN en The New York Times. Musk stelde dat zij de veiligheid van zijn gezin in gevaar brachten door, soms indirect, over de locatie van zijn vliegtuig te schrijven. Hij herstelde de accounts nadat hij ook in dat kader een Twitter-poll had gelanceerd. Daarin vroeg hij gebruikers of hij de schorsing per direct of pas op een later moment moest opheffen. Een meerderheid van de twitteraars koos voor het eerste.

Elon
lees ook:
Elon Musk minutenlang uitgejoeld door menigte in San Francisco