Ga naar de inhoud
Entertainment

'Icoon' Tineke Schouten krijgt oeuvreprijs van André van Duin

Tineke Schouten Beeld © ANP

Tineke Schouten (68) heeft donderdagavond de VSCD Oeuvreprijs ontvangen. Ze kreeg de prijs na afloop van haar 25e jubileumshow 'Dubbel' overhandigd door VSCD-bestuursvoorzitter Gea Zantinge en André van Duin (75).

"Ze heeft een bijzonder vast en trouw publiek weten op te bouwen en in totaal zijn haar voorstellingen bezocht door meer dan 4 miljoen bezoekers"

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) eert Tineke omdat ze 'een unieke, vaste, constante factor in het Nederlandse theaterlandschap gebleken' is.

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten en Tony Junior te zien in derde Bon Bini Holland

Tineke heeft 25 voorstellingen en ruim 5.500 shows op haar naam staan. "Tineke Schouten is een vakvrouw die in Nederland geen gelijke kent. Ze heeft een bijzonder vast en trouw publiek weten op te bouwen en in totaal zijn haar voorstellingen bezocht door meer dan 4 miljoen bezoekers."

De VSCD Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon, duo of instelling die een grote bijdrage aan de podiumkunsten heeft geleverd. Eerder wonnen onder anderen Freek de Jonge, Joop van den Ende, Youp van 't Hek en Waardenberg & De Jong de prijs.

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten en Angela Groothuizen in Scrooge Live