Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom speelt Jim Bakkum eigenlijk niet zélf weer Danny in Grease?

Jim Bakkum en Bettina Holwerda Beeld © ANP

Binnenkort barst in 'Op zoek naar Danny & Sandy' de zoektocht los naar een man en vrouw die samen de rol van - jawel - Danny en Sandy gaan spelen in de musical 'Grease'. In 2006 en 2007 speelde Jim Bakkum (35) de rol van Danny al. Waarom doet hij dat eigenlijk niet nu weer? Die vraag beantwoordt Jim in gesprek met 'Veronica Superguide'.

"Al was ik misschien nog een eind gekomen met mijn baardje eraf"

Jim geeft te kennen dat Albert Verlinde, de producent van de musical, hem wel heeft benaderd. "Maar weet je: Grease heeft me veel moois opgeleverd, maar het is geweest. In augustus heb ik op de Uitmarkt nog meegewerkt aan een medley. Dat was geweldig, maar ik heb verder totaal geen ambities om weer in de musical te staan. Plus, Danny zou ’m sowieso niet meer geworden zijn met mijn 35 jaar. Al was ik misschien nog een eind gekomen met mijn baardje eraf", aldus Jim.

Oud-Grease-hoofdrolspeler
lees ook:
Oud-Grease-hoofdrolspeler Jim Bakkum in jury Op zoek naar Danny en Sandy

Jim zit wél in de jury, iets wat nieuw voor hem is. "Dat is spannend, maar voelt tegelijkertijd als een soort cirkel", zegt hij erover, verwijzend naar zijn doorbraak in Idols. Grease is voor de acteur overigens zijn allereerste musical-ervaring ooit. "Ik was een jaar of acht toen-ie uitkwam en zag de film in de bios. Geweldig."

De musical houdt nog om een andere reden voor altijd een bijzonder plekje in Jims hart. Hij heeft er namelijk zijn vrouw Bettina Holwerda leren kennen. Hij speelde Danny, zij Sandy. Inmiddels zijn de twee jaren verder, getrouwd én hebben ze drie kinderen. In de video hieronder vertellen Jim en Bettina over de betekenis die Grease voor hen heeft.

Jim
lees ook:
Jim Bakkum en Bettina Holwerda eenmalig terug als Danny en Sandy

Grease meer dan een musical voor Jim en Bettina: 'Begin van ons leven'

02:11