Ga naar de inhoud
Entertainment

Astrid Joosten neemt programma over van Matthijs van Nieuwkerk

Astrid Joosten Beeld © ANP

Astrid Joosten (64) presenteert dit jaar het 'Wetenschappelijk Jaaroverzicht', heeft BNNVARA dinsdag bekendgemaakt. Vorig jaar werd het programma nog gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk (62), maar die verbrak onlangs zijn banden met de omroep nadat een artikel was verschenen in 'de Volkskrant' over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma 'De Wereld Draait Door', mede door Matthijs zelf.

BNNVARA had al laten weten dat het Wetenschappelijk Jaaroverzicht dit jaar doorgaat, ondanks het vertrek van Matthijs. In het jaaroverzicht komen verschillende wetenschappelijke ontwikkelingen en interessante doorbraken aan bod. Astrid blikt terug op het jaar met Nobelprijswinnaar en hoogleraar scheikunde Ben Feringa en collega-hoogleraren Beatrice de Graaf en Marcel Levi.

Herman
Lees ook:
Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000-show

Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht is niet het enige eindejaarsprogramma dat dit jaar doorgaat zonder Matthijs. Herman van der Zandt vervangt hem als presentator van Top 2000 a gogo, maakte de NTR eerder bekend. De Top 2000 Quiz, die Matthijs ook zou presenteren, gaat niet door.

Man
Lees ook:
Man Astrid Joosten kon ogen niet van haar afhouden bij eerste ontmoeting

Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht 2022 wordt op 23 december uitgezonden op NPO 2.