Ga naar de inhoud
Entertainment

Documentaire over suïcide onder lhbti'ers in de maak

Regenboogvlag Beeld © ANP

Journalist Tim Dekkers en scenarist Henk Burger werken aan een documentaire over de hoge zelfmoordcijfers onder lhbti'ers. Zij zijn op de website Voordekunst.nl een crowdfunding begonnen om de film, die 'Uit 't leven' gaat heten, te financieren.

Het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen onder lhbti'ers ligt hoger dan onder niet-gays. Volgens cijfers van 113 Zelfmoordpreventie heeft bijna de helft van de Nederlandse lesbische-, homo- en biseksuele volwassenen ooit zelfmoordgedachten gehad. Dat is vijf keer vaker dan in de algemene volwassen bevolking.

El
Lees ook:
El Houb wint award op Amerikaans lhbti-filmfestival

Het aantal dat daadwerkelijk een poging doet, is vier keer zo hoog, aldus 113 Zelfmoordpreventie. Ondanks deze cijfers is het onderwerp moeilijk bespreekbaar, ook binnen de regenbooggemeenschap zelf.

Voor de documentaire volgden Tim en Henk twee jaar lang een aantal lhbti'ers die met zelfmoordgedachten rondlopen. Een van de deelnemers aan het project is model Solange. Het is nog niet bekend wanneer de film klaar is.

Girls-actrice
Lees ook:
Girls-actrice Lena Dunham onder vuur door lhbti-community na 'ongepast' verzoek voor uitvaart

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.