Ga naar de inhoud
Entertainment

Jort Kelder over sinterklaasoptreden Jan Slagter: 'Was heel gênant'

Jort Kelder Beeld © ANP

Jort Kelder (58) was niet heel erg gelukkig met het 'Op1'-optreden van Jan Slagter, die maandag als Sinterklaas in de talkshow te gast was. In het SBS6-programma 'HLF8' noemde de presentator het betoog dat de Omroep MAX-baas hield 'gênant'.

"Ik zei nog: zouden we dat nou wel doen?"

Jort Kelder presenteerde de aflevering van afgelopen maandag en zag hoe Jan Slagter onder meer uithaalde naar de BNNVARA-leiding. "Het was heel gênant hè?" vroeg Jort Kelder de overige gasten van HLF8 toen het onderwerp ter sprake kwam. De presentator verklaarde al snel dat het niet zijn idee was. "Maar ik wist wel dat hij zou komen. Ik zei nog: zouden we dat nou wel doen? Toen was het van: maar het wordt heel leuk hoor. Nou goed, daar verschillen de meningen inmiddels over begrijp ik."

Jan
Lees ook:
Jan Slagter valt uit rol als Sinterklaas en haalt uit naar BNNVARA

De Op1-host wist niet wat Jan Slagter zou gaan zeggen maar dacht dat het wel goed zou komen. "Ik bedoel: hij is de baas van een omroep. Het is min of meer zijn eigen programma, dus ja."

Jort heeft het bewuste fragment nog niet teruggekeken, vooral omdat er deze week veel 'dodelijke stukjes' over werden geschreven. Inhoudelijk wil hij er eigenlijk niets meer over zeggen. "Het is flauw als ik zeg: wat slecht wat die Jan Slagter daar deed. Dat ga ik niet doen." Wel vond Jort het 'raar' dat Jan een heel betoog over BNNVARA hield. "Toen dacht ik: de kijker interesseert dat niks. Dat is zo intern."

Jan
Lees ook:
Jan Slagter vindt huis waar zijn hond met liftfobie ook kan wonen

De sinterklaasversie van Jan Slagter vond onder meer dat BNNVARA alleen maar bezig is met het schoonvegen van hun eigen straatje. Hij zei dat naar aanleiding van de recente onthullingen over De Wereld Draait Door.