Ga naar de inhoud
Entertainment

Noa Vahle belt na elke uitzending met Hélène Hendriks: 'Ze geeft me tips'

Noa Vahle Beeld © Talpa/William Rutten

Noa Vahle (22), de dochter van Linda de Mol (58), is tegenwoordig niet meer weg te denken van de televisie. Ze is niet alleen presentatrice bij ViaPlay, ze is ook als sportverslaggeefster aanwezig bij het WK voetbal in Qatar namens 'De Oranjewinter'. Hoewel ze het fantastisch doet, krijgt ze zo nu en dan nog tips van haar grote voorbeeld: Hélène Hendriks. Dat vertelt ze aan 'Villamedia'.

"Bij mijn allereerste interview op camera stond ik echt te trillen van de zenuwen"

Omdat Hélène dit jaar andere werkzaamheden heeft, volgt Noa het Nederlands elftal in Qatar. Toen Noa nog maar 15 jaar was, was Hélène al haar grote voorbeeld. "Ik zag Hélène als voetbalverslaggever op tv en dacht: hey, vrouwen kunnen dit dus ook!" Nu ze in haar voetsporen is getreden, hecht Noa veel waarde aan haar mening. "Nu bellen we na bijna elke uitzending of stuurt ze me een spraakmemo met tips. Ze is absoluut een voorbeeld voor mij." 

Hélène
Lees ook:
Hélène Hendriks live op tv over vreemdgaan: 'Doen we allemaal'

Hoewel Noa inmiddels al een aantal televisie-optredens achter de rug heeft, vindt ze het soms nog best spannend. "Bij mijn allereerste interview op camera stond ik echt te trillen van de zenuwen. Dat is eenmalig geweest, ik ervaar nu nog wel gezonde spanning maar ben meer relaxed." De sportverslaggeefster vindt het belangrijk dat ze lekker zichzelf blijft voor de camera. "Ik denk dat je ook veel leuker overkomt als je niet zo’n strak riedeltje in je hoofd hebt en gewoon spontaan bent. Dat kan ook bij een programma als Vandaag Inside, wat toch een soort mix is tussen entertainment en sport."

Noa
Lees ook:
Noa Vahle oogst lof door dragen OneLove-band in Qatar: 'Meer ballen dan Van Dijk'