Ga naar de inhoud
Entertainment

Janelle staat op tegen Kody: 'Ik ga absoluut niet voor je buigen'

Janelle en Kody Beeld © YouTube TLC/screenshot 9 december

Het ziet ernaar uit dat Kody Brown (53) binnenkort nog één van zijn sister wives kwijt is. In een sneakpeek van de nieuwste aflevering van 'Sister Wives' is te zien dat Kody en Janelle (53) het opnieuw flink met elkaar aan de stok krijgen. Maar Janelle laat niet meer over zich heen lopen: ze houdt haar poot stijf én heeft rake woorden voor Kody.

"Ik ben écht woest dat iedereen mij overal de schuld van probeert te geven!"

Dat het al een tijdje niet botert tussen de twee, is geen geheim. Sinds Christine hem heeft verlaten, lijkt Janelle ook steeds meer te beseffen dat Kody bepaald geen lot uit de loterij is. In een fragment van de nieuwe aflevering is dan ook te zien dat de twee in een grote ruzie belanden, pal voor het oog van de andere twee sister wives, Meri en Robyn.

Janelle
Lees ook:
Janelle bijt van zich af na bizarre ruzie met Kody: 'Ben geen Robyn'

De ruzie gaat over de strenge regels die Kody hanteert om een coronabesmetting te voorkomen. In eerdere afleveringen is bijvoorbeeld te zien dat Kody nog steeds wil dat iedereen in zijn familie een mondkapje draagt als ze in het openbaar zijn en constant hun handen ontsmet. Ook boodschappen en post moeten bij binnenkomst direct worden ontsmet en bezoekjes aan het theater, een bar of restaurant zijn uitgesloten. De kinderen ontkomen hier ook niet aan: zij mogen hun vrienden alleen op een afstand zien. 

De regels van Kody hebben voor een flinke verdeling binnen het gezin gezorgd. Zo zijn de zoons van hem en Janelle het absoluut niet eens met de regels. Kody is van mening dat Janelle zijn regels ook niet 'respecteert'. "Kody, je vraagt me nu om tussen jou en mijn kinderen te kiezen", verzucht Janelle. Kody is het hier niet mee eens en vindt dat Janelle neerkijkt op alles wat hij probeert te 'bereiken' binnen het gezin. Om zijn argument kracht bij te zetten, staat hij op en schreeuwt hij: "Ik ben écht woest dat iedereen mij overal de schuld van probeert te geven! Ik dacht echt dat ik doodging toen ik het coronavirus had en ik heb mij gewoon gerealiseerd dat je er niet aan kunt ontsnappen. Het enige wat ik wilde was mijn familie beschermen."

Drama
Lees ook:
Drama in Sister Wives-land: hoe zit het nu met Kody en zijn vrouwen?

Kody is duidelijk op dreef en gaat nog even verder. "Ik kan niet geloven dat ik dit allemaal heb gedaan om jóu beschermen. Om Truely (hun dochter, red.) te beschermen. En om mijn kinderen te beschermen. Ik heb alleen maar kritiek van jou en onze zoons gekregen en nul respect. En nu vragen jullie je af waarom ik boos ben? Ik word al 18 maanden lang door mijn eigen familie vervolgd omdat ik ze simpelweg probeer te beschermen. Mijn hart is gebroken. Dit is de reden dat Christine is weggegaan."

Twee
Lees ook:
Twee Sister Wives azen op eigen realityserie zónder Kody

Janelle ziet de situatie heel anders. "Kody, ik heb mijn best gedaan. Ik stond tussen mijn kinderen en de rest van de familie in en ik heb altijd alle coronaregels netjes opgevolgd." In een zogeheten 'confessional' gaat Janelle hier nog verder op in. "Het is altijd hetzelfde liedje. Ik laat me niet kleineren en ik ga zeker niet voor hem buigen. Echt niet. Ik heb dit allemaal niet nodig. In de laatste 18 maanden heb ik me gerealiseerd dat ik het prima in mijn eentje kan redden. Ik ben onafhankelijk en ik ga hier niet meer staan en hem tegen mij laten schreeuwen. Ik verdien dat niet en ik heb het niet nodig."