Ga naar de inhoud
Entertainment

Trijntje over contact met Marco Borsato: 'Waardevol, dierbaar persoon'

Marco Borsato Trijntje Oosterhuis Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis (49) heeft 'af en toe' appcontact met Marco Borsato (55). Dat vertelt de zangeres donderdag in het radioprogramma 'Gijs 2.4' op NPO Radio 2. "Maar weet je, het is gewoon een moeilijke tijd", aldus Trijntje. Er loopt nog altijd een onderzoek naar mogelijke zedenfeiten waar Marco zich schuldig aan zou hebben gemaakt.

"Marco blijft altijd in mijn hart. Het is gewoon een waardevol, dierbaar persoon", zegt Trijnte. De zangeres meent dat Marco 'rust en tijd voor zichzelf' nodig heeft. "Ik gun hem gewoon het beste. Ik hoop dat we hier allemaal beter uitkomen, uit deze nare toestanden." Trijntje benadrukt dat zij 'niets van de feiten' weet. "En ik vind dat als mensen iets vreselijks gedaan hebben, ze daarvoor op de blaren moeten zitten."

Marco
Lees ook:
Marco Borsato geeft teken van leven, feliciteert jarige zoon

Trijntje nam eerder duetten als Wereld Zonder Jou en Ik Zou Het Zo Weer Overdoen op met Marco. Op de vraag of zij nog een duet met hem op zou nemen, zegt ze: "Ik wil altijd met Marco een duet opnemen. Ik vind Marco nog steeds een van de beste zangers van Nederland."

Marco
Lees ook:
Marco Borsato-imitator in zak en as: 'Al mijn boekingen zijn gecanceld'

Sinds eind april wordt onderzoek gedaan naar mogelijke zedenfeiten gepleegd door vier mensen rond The Voice of Holland, namelijk rapper Ali B, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en een regisseur. Twee aangiftes tegen die laatste zijn geseponeerd.

Toen het verhaal over The Voice naar buiten kwam, legde Jeroen zijn werk als bandleider direct neer. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol erkende dat hij relaties van 'seksuele aard' met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Ali B ontkent de aantijgingen, net als Marco. De zanger zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast.