Ga naar de inhoud
Entertainment

Prijzenregen Taylor Swift gaat door: ook drie People's Choice Awards

Beeld © ANP

Bij de uitreiking van de People's Choice Awards is Taylor Swift (32) een van de grote winnaars geworden. De zangeres viel drie keer in de prijzen.

Taylor werd verkozen tot vrouwelijke artiest van het jaar, won de prijs voor beste muziekvideo van 2022 met haar clip van Anti-Hero en pakte de award voor album van het jaar met 'Midnights'. BTS kreeg de award voor groep van het jaar en beste concertreeks van 2022. Daarnaast won bandlid Jung Kook de prijs voor beste samenwerking van 2022 voor het nummer Left and Right dat hij samen met Charlie Puth maakte. Het beste nummer van 2022 was volgens het publiek About Damn Time van Lizzo. De Amerikaanse zangeres kreeg ook de ereprijs People's Champion-award uitgereikt.

Taylor
lees ook:
Taylor Swift-fans klagen Ticketmaster aan wegens fraude

Selena Gomez viel ook dubbel in de prijzen. De actrice kreeg de award voor beste tv-actrice in de categorie comedy en werd verkozen tot social celebrity van 2022. Haar collega Elizabeth Olsen mocht ook twee awards ophalen, namelijk die voor beste vrouwelijke filmster en actiefilmster van het jaar.

Hoewel de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness de award voor beste film van het jaar ontving, werd het niet ook verkozen tot beste actiefilm van 2022. Die eer ging naar Top Gun: Maverick.