Ga naar de inhoud
Entertainment

Tafelgast Op1 vertrekt na betoog Gordon over WK in Qatar

Screenshot Op1 / 06-12-2022 Beeld © NPO 1

Filosoof Fleur Jongepier heeft dinsdagavond de talkshow 'Op1' tijdens de uitzending verlaten. Een reden voor haar vertrek gaf ze niet, maar ze verliet de tafel tijdens een verhaal van Gordon (54). De presentator sprak daarvoor over het WK in Qatar en dat hij de negatieve reacties op het gastland van het voetbalevenement 'allemaal overtrokken' vindt.

"Ik vertrek"

De zanger, die tegenwoordig in Dubai woont, werd gevraagd naar wat hij vindt van de kritiek op het WK voetbal in Qatar. "Om heel eerlijk te zijn, ik vind het een beetje overtrokken allemaal. We zitten met het vingertje te wijzen, terwijl we verantwoordelijk zijn voor de slavernij", zei hij onder meer. "We zijn allemaal zo woke met z'n allen. Laten we het over leuke dingen hebben: zoals mijn programma." Kort daarna liep Fleur weg. "Ik vertrek", zei ze.

Gordon
lees ook:
Gordon betreurt negatieve teneur op social media: 'Gun elkaar wat'

Zij was te gast omdat ze stopte als universitair docent vanwege grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en de wijze waarop haar werkgever daarmee was omgegaan. Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer suggereerde dat haar vertrek uit de talkshow te maken kon hebben met het feit dat ze het moeilijk vond om over dat onderwerp te praten. "Ik hoop dat ze er nog is en dat we met haar kunnen praten", reageerde presentatrice Giovanca Ostiana.

Update: de EO heeft inmiddels bij het AD gereageerd op het incident. De omroep stelt na afloop met Fleur Jongepier te hebben gesproken. Zij zou in dat gesprek hebben aangegeven te zijn geblokkeerd tijdens het gesprek met Gordon. "Nadat ze een heftig verhaal had verteld over grensoverschrijdend gedrag, viel de opmerking van Gordon over ‘niet te woke zijn’ verkeerd. Ze had graag gevat willen reageren, maar dat lukte niet. We vinden het vervelend dat dit zo gelopen is, maar we hebben na afloop nog goed met elkaar gesproken."

De uitzending kijk je hier terug.