Ga naar de inhoud
Entertainment

Cheers-acteurs rouwen om 'briljante' Kirstie Alley

De cast van Cheers Beeld © ANP

Acteurs die samen met de overleden Kirstie Alley in de serie 'Cheers' hebben gespeeld, reageren bedroefd op het overlijden van de actrice. Zo noemt Ted Danson (74) haar 'echt briljant'. Kirstie overleed op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"Haar levensvreugde was grenzeloos"

"Ik ben zo verdrietig, maar ook dankbaar voor alle keren dat ze me aan het lachen maakte", zegt Ted tegen entertainmentsite Deadline. Ted wenst de kinderen van Kirstie sterkte. "Hun moeder had een hart van goud. Ik zal haar missen." Kelsey Grammer zegt altijd te hebben geloofd dat het rouwen om een publiek figuur 'een privéaangelegenheid' is. "Maar ik kan wel zeggen dat ik van haar hield." Rhea Perlman noemt Kirstie 'een uniek en geweldig persoon'. "Haar levensvreugde was grenzeloos."

True en Lili Parker, de kinderen van Kirstie, maakten bekend dat hun moeder overleed aan kanker die recent bij haar was vastgesteld. 'Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder', aldus haar kinderen op Twitter. Ze stierf omringd door haar naaste familie.

Cheers-actrice
Lees ook:
Cheers-actrice Kirstie Alley overleden aan kanker

Kirstie speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982, toen ze een Vulcan mocht spelen in Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd de actrice bekend voor haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog. Haar grote doorbraak kwam twee jaar later met haar rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. In 1991 kreeg ze voor haar rol een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.