Ga naar de inhoud
Entertainment

Oussama Ahammoud 'hoorde niks meer' van Bilal Wahib na veelbesproken livestream

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud Beeld © ANP

Als Bilal Wahib (23) twee jaar geleden tijdens een livestream op Instagram een 12-jarige jongen vraagt zijn geslachtsdeel te laten zien, zit zijn goede vriend collega-acteur Oussama Ahammoud (22) erbij. Bilal wordt daarna opgepakt en 'gecanceld', maar ook Oussama krijg de nodige verwijten: hij grijpt niet in. In de podcast 'Real Talk' van Fernando Halman (41) doet hij nu zijn verhaal over de veelbesproken situatie.

"Ik voelde meteen dat het mis was"

Bilal en Oussama kennen elkaar goed door hun rol in de Videoland-serie Mocro Maffia. Als Oussama op een avond in een Instagram-livestream zit op zijn kanaal, komt Bilal erbij. "Dat gebeurde wel vaker, dat hij er dan bij kwam in de live", legt Oussama uit. "En toen maakte hij dus die grap. Dat die jongen minderjarig was, wist hij niet."

Jongen
Lees ook:
Jongen (14) wordt na livestream met Bilal Wahib veel gepest: 'Ik ben een andere Leonardo'

Achteraf baalt Oussama van zijn reactie. Hij barst namelijk in lachen uit als Bilal de jongen vraagt om zijn geslachtsdeel te laten zien. "Toen ik terugkeek dacht ik wel, dat had ik moeten stopzetten. Maar dat lukte toen niet. Ik moet ook altijd lachen als ik ongemakkelijk word. Ik dacht wel meteen: wat er nu gebeurt, klopt niet. Ik voelde meteen dat het mis was."

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib had depressieve gevoelens na Instagram-incident

Oussama hoopt in eerste instantie samen met Bilal tot op een oplossing te komen en alles te bespreken, maar dat lukt niet. "Toen Bilal vrijkwam belde hij mij drie uur later op met Nathan Moszkowicz (zijn manager). Zij zeiden dat ze 'aan het kijken waren naar alles' en dat we met elkaar gingen praten. 'Komt goed', zeiden ze. 'We gaan zitten'. Maar daarna heb ik nooit meer iets van hen gehoord.'"

Bekijk de hele uitzending hieronder.

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib blijft voorzichtig met media-optredens

Hoewel Bilal in eerste instantie werd opgepakt, werd hij nooit vervolgd. Er was wel sprake van een strafbaar feit. Het OM besloot de zaak te seponeren, omdat het ging om 'een volstrekt misplaatste actie' die niet bewust was opgezet. Voor John van den Heuvel kwam die uitsprak onverwacht. 

John van den Heuvel: 'Niet verwacht dat Bilal niet vervolgd zou worden'

05:54