Ga naar de inhoud
Entertainment

Dzifa deelt mokerslag uit in Expeditie Robinson: 'Dit is mijn comeback'

Dzifa in Expeditie Robinson Beeld © RTL

In 'Expeditie Robinson' arriveert Dzifa Kusenuh (27) op afvallerseiland. Daar treft zij Vincent Vianen (38) aan, die net Thijs Boermans (26) heeft gewraakt. Voor wie denkt dat Dzifa kansloos is in een rechtstreek duel tegen de gedoodverfde Robinson Vincent, heeft het wellicht goed mis...

Let op: dit artikel bevat spoilers over Expeditie Robinson.

"Het gaat over één zakje in een kist"

Het is geen geheim dat Vincent een ieder-voor-zich-mindset heeft sinds hij op afvallerseiland bivakkeert. Dfiza merkt het ook op. "Ik vind het wel jammer, want ik herken hem niet zo. In het kamp was hij juist degene die altijd voor iedereen klaarstond", zegt ze. "Ik denk dat zeven dagen in je eentje op afvallerseiland je misschien wel een beetje verbitterd maakt."

Al met al vindt Dzifa de houding van Vincent zo erg nog niet. "Ik ga me niet te veel met hem bemoeien en ik wil ook niet afhankelijk van hem zijn. Ik vind het oprecht fijn dat ik eindelijk een keer dit in mijn eentje kan doen. Tot nu toe was er een dominante mannelijke energie in alle kampen."

Dat vindt Dzifa soms best wel irritant. Ze vindt het juist leuk dat ze het nu in haar eentje voor elkaar moet boksen. "Ik weet ook heus wel hoe ik een knoop moet leggen. Ik ben benieuwd wat ik ervan bak als ik geen invloed van anderen heb."

Vincent
lees ook:
Vincent Vianen wil het niet goedmaken met Thijs Boermans na Expeditie Robinson

Uiteindelijk is het tijd voor het onvermijdelijke duel, waarin Dzifa en Vincent bepalen wie van de twee naar huis moet. Ze spelen een soort drie op een rij met een twist. Door zakjes door gaten te gooien kunnen ze een rij maken. Degene die als eerste twee potjes wint, blijft. De ander moet naar huis. Na een zenuwslopende strijd is het Dzifa die het laatste zakje door het goede gat gooit. "Oh mijn god. Wow, dit is gewoon een soort van mijn comeback. Het gaat over één zakje in een kist."

Op het andere eiland wint Ferry Weertman opnieuw de immuniteitsproef. Hij mag zich opmaken voor een pizza-avond met April Darby, met wie hij een goede band heeft opgebouwd. Op de eilandraad is het Harry Piekema die de meeste stemmen krijgt en zijn spullen moet pakken. Althans, dat denkt hij, tót hij hoort dat er een afvallerseiland is...

Ultieme
lees ook:
Ultieme strijd in Expeditie Robinson: Vincent óf Thijs moet naar huis

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.