Ga naar de inhoud
Entertainment

James Cameron: 'Kate Winslet was getraumatiseerd na Titanic'

Beeld © 20th Century Fox/Paramount Pictures

Volgens 'Titanic'-regisseur James Cameron (68) raakte Kate Winslet (47) getraumatiseerd door de film. Winslet speelde de hoofdrol in de film uit 1997 en voor de Britse actrice was het de eerste keer dat ze bij een grote filmproductie betrokken was. De combinatie van de grote productie met de rol die ze had, zou volgens de Canadese regisseur iets te veel zijn geworden voor Kate.

"Ik denk dat Kate na Titanic een beetje getraumatiseerd was door de schaal van de productie en haar verantwoordelijkheid"

"Ik denk dat Kate na Titanic een beetje getraumatiseerd was door de schaal van de productie en haar verantwoordelijkheid", vertelt James in gesprek met Radio Times. WKate was na de film lange tijd uitgekeken op een nieuwe samenwerking met de regisseur. Na Titanic was de actrice erg kritisch over de regisseur, die destijds ook geroemd werd voor de regie van Aliens en The Terminator.

Kate
lees ook:
Kate Winslet doneert 19.000 euro om ziek meisje te helpen

Na 25 jaar werken James en Kate voor het eerst weer samen. Dit keer voor Avatar: The Way of Water. "Na al die tijd keken we uit naar een nieuwe samenwerking", aldus James. Die verliep volgens hem heel anders dan in 1997. "Ze is erg aanwezig en de baas op de set. Je zou zweren dat ze aan het produceren is." Kate zelf heeft aangegeven dat ze voor Avatar: The Way of Water opnieuw met Cameron wilde samenwerken omdat de regisseur na al die jaren een stuk kalmer is geworden.

Kate
lees ook:
Kate Winslet valt tijdens filmopnames en moet naar ziekenhuis