Ga naar de inhoud
Entertainment

Van Gaal-liedje 'grootste haastklus' ooit voor Even Tot Hier: 'Geschreeuwd van de stress'

Screenshot Even Tot Hier / BNNVARA / 03-12-2022 Beeld © BNNVARA

Het liedje dat Lenny Kuhr (72) zaterdagavond zong over Oranje-bondscoach Louis van Gaal (71) in de tv-hit 'Even Tot Hier' was pas vlak voor de definitieve opnames klaar. "Het was de grootste haastklus voor ons tot nu toe", zegt Even Tot Hier-maker Niels van der Laan (41) in het 'AD'.

"De inkt was nog nat, toen ze het nummer moest opnemen"

Het nummer moest na de reguliere opnames aangepast worden omdat er met de 3-1 winst van het Nederlands elftal geen rekening was gehouden. Een kwartier na de wedstrijd moest de definitieve versie op camera staan. "We hadden al drie verschillende versies in klad, maar die hebben we eigenlijk direct weggegooid", legt Niels uit. "We hebben staan schreeuwen van de stress."

K-otic
lees ook:
K-otic geeft voor het eerst sinds jaren optreden in Even Tot Hier

De cabaretier noemt Lenny, die op wijze van haar songfestivalhit 'De Troubadour' over de bondscoach zong, 'een echte superheldin'. "De inkt was nog nat, toen ze het nummer moest opnemen. Normaal zorgen we dat op donderdag de nummers voor artiesten klaarliggen, zodat ze nog kunnen repeteren, maar Lenny moest het met een paar minuten toch maar even doen." Het liedje kreeg de afgelopen dagen veel lof op sociale media.