Ga naar de inhoud
Entertainment

Hanna Verboom kreeg psychose op feest Elton John en werd opgepakt

Hanna Verboom openhartig over psychose bij afterparty Elton John

02:16

Hanna Verboom (39) heeft ooit tijdens een feestje van Elton John (75) in de Verenigde Staten een psychose gekregen. Het ging zo slecht met de actrice dat ze uiteindelijk werd opgenomen, vertelde ze zondag in het RTL 4-programma 'Isola di Beau'.

"Ik ben toen stapje voor stapje steeds meer verward geraakt"

Hanna was uitgenodigd voor een Oscarfeestje van John omdat ze destijds een rol had in de Amerikaanse film Deuce Bigalow: European Gigolo (2005). "Ik ben toen stapje voor stapje steeds meer verward geraakt en uiteindelijk psychotisch geraakt", vertelde ze.

De actrice begon te hallucineren en sprong met haar jurk nog aan in het zwembad. "Dat ontspoorde eigenlijk steeds meer. Uiteindelijk ben ik ook opgepakt door de politie en het ging van kwaad tot erger", blikte ze terug. "Ik werd uiteindelijk wakker op de psychiatrische inrichting in Beverly Hills. Absurd hè?"

Hanna
lees ook:
Hanna Verboom maakt Blue Monday wat minder blue

Hanna, die vorig jaar al een documentaire maakte over haar bipolaire stoornis, vindt het belangrijk dat mensen eerlijk zijn over hun psychische problemen. "Wat is dat toch dat we alleen maar die mooiste kanten willen delen", vroeg ze zich hardop af. "Het hoort ook zo erg bij het leven."

Ook haar jongere broer kampt met een bipolaire stoornis en dat breekt haar hart, vertelde ze emotioneel. "Het is zo zwaar. Maar het allerergste is dat zoveel mensen het alleen moeten doen en dat hoeft helemaal niet."

Hanna
lees ook:
Hanna Verboom open over psychische aandoening in documentaire

Isola di Beau is iedere zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4. De aflevering kun je terugkijken bij Videoland.