Ga naar de inhoud
Entertainment

Guns N' Roses-zanger stopt met traditie na verwonden fan

Axl Rose Guns n' Roses Beeld © ANP

Guns N' Roses-frontman Axl Rose (60) zal niet langer na afloop van een concert zijn microfoon in het publiek gooien. De zanger laat op sociale media weten daarmee te stoppen nadat een vrouw bij een show in Australië eerder deze week gewond raakt als ze de microfoon in haar gezicht krijgt.

"Ik had een oog kwijt kunnen raken"

Fan Rebecca Howe vertelt aan de krant Adelaide Advertiser dat ze de microfoon op haar neus krijgt. Op een foto bij het artikel is te zien dat ze blauwe ogen en sneetjes op haar neus heeft. "Wat als hij een paar centimeter naar rechts of links was terechtgekomen. Ik had een oog kwijt kunnen raken. Wat als hij tegen mijn mond was aangekomen en mijn tanden waren gebroken? Als mijn hoofd gedraaid was en hij had me op mijn slaap geraakt, dan had ik dood kunnen zijn", zegt ze.

Guns
Lees ook:
Guns N' Roses annuleert show in Glasgow na medisch advies

Axl Rose, die wel vaker zijn microfoon naar zijn fans gooit, reageert erg geschrokken op het bericht. "Natuurlijk willen we niet dat iemand gewond raakt", schrijft hij. "We dachten dat het na dertig jaar een bekend onderdeel was van onze optredens en dat fans ervan wisten en de kans wilden krijgen om de microfoon te vangen. Vanwege de veiligheid zullen we vanaf nu tijdens onze optredens geen microfoons of andere dingen meer gooien naar de fans."

Guns
Lees ook:
Guns N' Roses zorgt voor verkeerschaos

Volgens Axl zijn er ook media die het nieuws over het incident 'meer negatief' opschreven en de band 'onverantwoordelijk' noemen. "Dat is verre van de waarheid. We hopen dat ons publiek en de fans snappen dat er soms dingen gebeuren."