Ga naar de inhoud
Entertainment

Lange Frans maakt comeback op YouTube na verbanning

Lange Frans Beeld © ANP

Lange Frans (42) is terug op YouTube, bijna twee jaar nadat het platform zijn account verwijderde. Dit maakt de rapper en complotdenker bekend op Twitter.

"Soms moet je weer op 0 beginnen zoals ik op YouTube", schrijft Lange Frans. "Ik heb een nieuw kanaal gemaakt met alle muziek die verdwenen was en m’n nieuwste videoclips." Zijn podcast, die eerder voor ophef zorgde, staat niet op zijn nieuwe YouTube-account, maakt hij duidelijk.

YouTube
Lees ook:
YouTube verwijdert opnieuw het kanaal van Lange Frans

Volgens YouTube schond Lange Frans de regels over intimidatie, bedreigingen en cyberpesten. Het platform verwijderde daarom in oktober 2020 en opnieuw in januari 2021 zijn account. Aanleiding was onder meer zijn gesprek met complotdenker Janet Ossebaard in zijn podcast. De twee hadden het onder meer over een aanslag op premier Rutte.

Fans
Lees ook:
Fans boos op Lange Frans wegens 'hypocriet' gedrag

In oktober 2020 deed de rapper nog een oproep aan Arjen Lubach om hem te helpen zijn account terug te krijgen, omdat het volgens Lange Frans diens schuld was dat die werd verwijderd. Lubach had in zijn programma Zondag met Lubach een item over de 'fabeltjesfuik', waarin werd gesproken over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën.

De presentator noemde Lange Frans in de uitzending een complotdenker. "Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal", schreef Lange Frans destijds. "@arjenlubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag..."