Ga naar de inhoud
Entertainment

Joe Biden gruwelt van uitspraken Kanye: 'Hitler was duivels'

Beeld © ANP

De Amerikaanse president Joe Biden (80) lijkt te hebben gereageerd op de antisemitische uitspraken van rapper Kanye West (45). 'Ik wil een paar dingen duidelijk maken: de Holocaust is gebeurd. Hitler was een duivels figuur', zo twitterde Biden vrijdag.

"Stilte is medeplichtigheid"

Kanye kwam donderdag weer onder vuur te liggen vanwege antisemitische opmerkingen. Zo zei de rapper onder meer in een interview met het extreemrechtse platform Infowars dat Adolf Hitler 'goede dingen' heeft gedaan en dat men moet stoppen met het 'beledigen van de nazi's'. Het lijkt er dan ook op dat het bericht van de president aan hem gericht is. "In plaats van het een platform te geven, zouden onze politieke leiders antisemitisme moeten veroordelen en verwerpen, waar het zich ook verbergt. Stilte is medeplichtigheid', zo eindigt hij zijn bericht. 

Ook zou hij een afbeelding van een hakenkruis op Twitter hebben gedeeld. Zijn account op het sociale medium is wederom geschorst. De rapper heeft volgens Twitterbaas Elon Musk 'opnieuw de regels met betrekking tot het aanzetten tot geweld geschonden.'

Kanye
Lees ook:
Kanye West prijst Adolf Hitler in extreemrechtse talkshow

De laatste tijd komt Kanye vaker in het nieuws vanwege antisemitische en racistische tweets. Hij werd daarom eerder ook al geschorst op Twitter en raakte daarnaast meerdere samenwerkingen kwijt. Volgens entertainmentsite TMZ heeft de rapper, die kampt met een bipolaire stoornis, een 'ernstige zenuwinzinking'.

De
Lees ook:
De vechtscheiding is officieel voorbij: Kim Kardashian en Kanye West écht uit elkaar