Ga naar de inhoud
Entertainment

Green Book-acteur dood op straat aangetroffen

Frank Vallelonga (rechts) Beeld © Getty Images

Acteur Frank Vallelonga jr. (60) is overleden. Zijn lichaam werd maandag op straat in New York gevonden nadat het er 's nachts was gedumpt, melden Amerikaanse media. De doodsoorzaak is onbekend, maar de eerste bevindingen wijzen op een overdosis.

Frank was vooral bekend van zijn rol in het Oscarwinnende Green Book, een film gebaseerd op het leven van zijn vader. Het verhaal gaat over de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) en uitsmijter Frank 'Tony Lip' Vallelonga (Viggo Mortensen). Frank speelde de rol van oom Rudy en broer Nick was bij het drama uit 2018 betrokken als scenarist.

De politie in New York heeft een 35-jarige man aangehouden op verdenking van het dumpen van het lichaam. Hij zou hebben bekend toen hij werd ondervraagd voor een andere zaak.

Het lichaam van Frank vertoonde volgens de lijkschouwer geen tekenen van verwondingen. Nader onderzoek moet uitwijzen waar hij precies aan is overleden.

Green
Lees ook:
Green Book grote winnaar van de avond

Franks vader, Lip Vallelonga, was een bekend acteur die in in 2013 overleed. Hij speelde onder meer in de HBO-hit Sopranos waarin hij de rol van Carmine Lupertazzi vertolkte.

Bron: ANP/RTL Boulevard