Ga naar de inhoud
Entertainment

Kim Kardashian slaat nieuwe samenwerking met Balenciaga af

Kim Kardashian Beeld © ANP

Kim Kardashian (42) heeft een nieuwe deal met Balenciaga in 2023 afgeslagen, meldt de Amerikaanse entertainmentsite 'TMZ'. Eerder liet de realityster al weten te twijfelen of ze de samenwerking met het merk wel door wilde zetten. Balenciaga kwam onder vuur te liggen na een recente reclamecampagne waarin kinderen te zien zijn met teddyberen waaraan bondagevoorwerpen zijn vastgemaakt.

Balenciaga zou Kim benaderd hebben voor de nieuwe campagne voordat er ophef ontstond. De realityster zou het aanbod pas hebben afgeslagen nadat er ophef was ontstaan. TMZ schrijft eveneens dat Kim meerdere Balenciaga-outfits die zij naar events zou dragen, niet meer zal aantrekken. De realityster zou al contact hebben opgenomen met meerdere andere ontwerpers.

Kim
Lees ook:
Kim Kardashian reageert eindelijk op Balenciaga-ophef

Cover Kim Kardashian geschoten door Nederlandse fotografe

05:19

Het Spaanse modehuis kwam vorige week onder vuur te liggen na de verschenen campagnefoto's. Daarop waren naast de jonge meisjes met knuffels in tuigjes en andere bdsm-attributen ook een computer te zien met ingezoomd op het scherm een document dat verwijst naar een rechtszaak over kinderpornowetgeving. Balenciaga bood na de ophef excuses aan, haalde de campagne offline en zei juridische stappen te nemen tegen de mensen die verantwoordelijk waren voor de set van de fotoshoot. Ook Kim kreeg kritiek op sociale media, omdat zij samenwerkt met het modehuis.

Bella
Lees ook:
Bella Hadid verwijdert Balenciaga-post na kritiek op campagne