Ga naar de inhoud
Entertainment

Verzoek Danny de Munk goedgekeurd: aangeefster wordt openbaar gehoord

Ondanks besluit rechter deuk in imago Danny de Munk: ‘Schade al geschied'

07:07

Danny de Munk (52) heeft vorige maand een verzoek ingediend bij de rechtbank in Amsterdam omtrent de verkrachtingszaak waarin hij verwikkeld is geraakt. De zanger wil de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting in het openbaar horen. De rechtbank heeft vandaag besloten zijn verzoek goed te keuren. Dat laat Royce de Vries (33), de advocaat van de zanger, aan RTL Boulevard weten.

Afgelopen juni deed een vrouw aangifte tegen de zanger vanwege verkrachting. Zo'n vijftien jaar geleden zouden de twee nauw hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. Volgens de vrouw zou zij in deze periode ongewild seksueel contact hebben gehad met Danny. In een interview met RTL Boulevard geeft de zanger toe dat hij in deze periode is vreemdgegaan. Hij zou namelijk hebben gezoend met de vrouw in kwestie. Danny stelt echter dat ze nooit seks hebben gehad en dat er ook geen sprake zou zijn geweest van verkrachting. 

Twee weken geleden is de verkrachtingszaak vroegtijdig beëindigd. Royce de Vries en Annemiek van Spanje, Danny's advocaten, laten namelijk weten dat er 'onvoldoende bewijs' zou zijn gevonden tegen de zanger. Hij wordt daarom niet verhoord door de politie, noch door het OM vervolgd.

Aangeefster
Lees ook:
Aangeefster Danny de Munk beraadt zich op vervolgstappen

Ondanks de positieve uitkomst voor Danny wil hij alsnog de vrouw die hem beschuldigt in het openbaar horen. Dat verzoek is nu dus goedgekeurd door de rechtbank. Dit zou betekenen dat de identiteit van de vrouw bekend wordt. 

Advocaat Annemiek van Spanje laat weten aan het ANP dat Danny 'blij' is met het goedkeuren van zijn verzoek. "Cliënt is blij met deze beschikking, omdat het voor hem heel belangrijk is om de onderste steen boven te krijgen", aldus Van Spanje. Volgens de raadsvrouw heeft de rechtbank 'terecht vastgesteld' dat Danny 'een evident belang' heeft bij een getuigenverhoor. "En dat er geen risico bestaat op een verstoring van het strafrechtelijk onderzoek, nu er simpelweg geen strafrechtelijk onderzoek loopt."

Ondanks besluit rechter deuk in imago Danny de Munk: ‘Schade al geschied'

07:07
RTL:
Lees ook:
RTL: 'Danny de Munk in de toekomst weer welkom in programma's'