Ga naar de inhoud
Entertainment

Liedjes Lil Kleine ondanks ophef dit jaar goed beluisterd: 'Sprakeloos'

Lil Kleine Beeld © ANP

Nadat er begin dit jaar beelden lekten waarop Lil Kleine (28) zijn ex-vriendin Jaimie Vaes (33) mishandelde, had dat niet alleen gevolgen voor zijn relatie maar ook voor zijn carrière. Althans... dat laatste blijkt mee te vallen. De rapper deelt op Instagram dat zijn liedjes maar liefst 191,9 miljoen keer gestreamd zijn dit jaar.

"Dank jullie wel vanuit de grond van mijn hart"

Spotfiy komt traditiegetrouw aan het einde van het jaar met een lijst van de meest gestreamde artiesten. Artiesten kunnen dan zelf ook zien hoevaak hun nummers zijn beluisterd het afgelopen jaar. Zo ziet Lil Kleine tot zijn grote verbazing dat zijn liedjes maar liefst 191,9 miljoen keer gestreamd zijn door 7,9 miljoen luisteraars. Ook deelt hij in zijn Instagram Stories dat zijn nummers in 182 verschillende landen afgespeeld zijn. De rapper zelf kan het bijna niet geloven: "Jongens, ik zeg jullie eerlijk: dank jullie wel voor dit, man. Dit doet me heel goed om te zien dat er zoveel wordt geluisterd nog."

'Triest
Kijk ook:
'Triest dat Lil Kleine en Jaimie Vaes bekvechten om een broodrooster'

Lil Kleine: 'Jaimie mag alles hebben als ik mijn kind kan zien'

03:09

Dat zijn nummers - ondanks alle negatieve berichtgeving - alsnog zo vaak worden beluisterd, geeft de rapper motivatie om met een nieuw album te komen, vertelt hij in zijn Instagram Stories. "We gaan het hardste album tot nu toe maken voor jullie. 2023 gaan we het regelen." Hij bedankt zijn fans nogmaals: "Ik waardeer het echt enorm. Dank jullie wel vanuit de grond van mijn hart. Ik ben even sprakeloos man." 

Op het moment dat de beelden van de mishandeling uitlekten, stond Lil Kleine op nummer 1 in Nederland met zijn album Ibiza Stories. Die positie behield hij een week later ook nog, maar ondertussen deden talloze media en radiozenders afstand van Lil en schrapten festivals hem van de programmering.

Jaimie
Kijk ook:
Jaimie Vaes teleurgesteld in Lil Kleine na aantreffen leeg huis