Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny de Mol-programma op longlist Gouden Televizier-Ring

Restaurant Misverstand Beeld © William Rutten

Het SBS6-programma 'Restaurant Misverstand' van Johnny de Mol is een van de programma's die zich als eerste heeft gekwalificeerd voor de longlist van de Gouden Televizier-Ring. Ook 'Bureau Arnhem' (RTL 4), 'Handen aan de Couveuse' (EO), 'Oogappels' (BNNVARA) en 'Redders op Zee' (EO) hebben zich geplaatst, heeft 'Televizier' bekendgemaakt.

De vijf programma's kregen van de kijkers de meeste stemmen. Later volgen nog drie kwalificatierondes en deelt de organisatie vijf wildcards uit. Vervolgens kiest het publiek uit de 25 programma's op de longlist de drie genomineerden.

Talpa
Lees ook:
Talpa overlegt wanneer Johnny de Mol terug op tv komt

Opvallend genoeg hebben kijkcijfertoppers als Beste Zangers (AVROTROS) en Chansons!! (BNNVARA) zich niet gekwalificeerd. Zij stonden vorige week nog wel in de tussentijdse top tien.

DWDD-rel
Lees ook:
DWDD-rel heeft geen gevolgen voor Televizier-Ring uit 2007

Televizier meldde eerder dat de reglementen voor volgend jaar op een aantal punten zijn gewijzigd. Zo moeten programma's voortaan gemiddeld meer dan 500.000 kijkers hebben. Voorheen kon een show al genomineerd worden als die drempel een keer gehaald was. Televizier telt bij het gemiddelde wel de uitgestelde cijfers mee.

Spin-offs van programma's die al eerder een Gouden Televizier-Ring wonnen, blijven ook volgend jaar uitgesloten van nominatie.

Bron: ANP/RTL Boulevard