Ga naar de inhoud
Entertainment

Film Casa Coco hielp Richard Groenendijk over levenslange schaamte heen

Richard Groenendijk Beeld © ANP

Al zijn hele leven lang merkt Richard Groenendijk (50) dat hij zich een beetje schaamt voor zijn lijf, vertelt hij in de podcast 'Darmstad FM'. Die schaamte is Richard inmiddels gelukkig voorbij. En dat komt mede door een scène die hij heeft gespeeld in de film 'Casa Coco'.

"Ik wil me niet meer met dat soort dingen bezighouden"

"Ik speel daar een enorme hetero met een Feyenoord-tatoeage", zegt Richard. "Ik moest een bommetje in het zwembad en in een zwembroek. En ik ben eigenlijk al mijn hele leven stevig geweest", gaat hij door.

Het zat Richard zo in de weg, dat hij bijvoorbeeld niet met vrienden mee naar het strand ging. "Omdat ik me schaamde voor mijn lijf", legt de cabaretier uit. "Toen las ik die rol en toen heb ik nog gebeld met die producent: Weet je het zeker, die scène met dat bommetje?"

Richard
lees ook:
Richard Groenendijk brengt hit op roze vinyl uit voor lhbt+-ouderen

Maar toen Richard eenmaal op de filmset stond, dacht hij: "Ik ga dit gewoon helemaal loslaten. Dus ik ben in mijn zwembroek gaan staan met die buik zo ver mogelijk uitgezet als dat kan", vertelt hij lachend. De cabaretier vindt het inmiddels wel mooi geweest met die schaamte. "Ik ben vijftig geworden jongens, kom op. Ik wil me niet meer met dat soort dingen bezighouden."

Het bewuste bommetje van Richard zie je in de trailer van de film hieronder.

Richard
lees ook:
Richard Groenendijk viert 50ste verjaardag: 'Fantastisch leven'