Ga naar de inhoud
Entertainment

Kanye West stormt weg tijdens interview over antisemitisme

Beeld © ANP

Kanye West (45), ook wel bekend als Ye, is maandag tijdens de opnames van een podcast opgestaan en weggelopen. Podcastmaker Tim Pool (36) bekritiseerde de rapper vanwege zijn vermeende antisemitische uitspraken en dat zinde Kanye niet.

"Jullie denken dat Ye hier binnen kan komen, zijn verhaal kan vertellen en dan zo maar kan zeggen: Joodse mensen hebben dat veroorzaakt?"

In de podcast vertelt Kanye dat hem veel onrecht is aangedaan door Joodse mensen. De rapper werd vergezeld door de conservatieve journalist Milo Yiannopoulo en commentator Nick Fuentes, die bekendstaat als nationalist en racist. Tim vroeg op wie Kanye doelde met zijn uitspraken, waarop de artiest wegliep.

Donald
Lees ook:
Donald Trump had etentje met Kanye West en een openlijk racist

"Jullie denken dat Ye hier binnen kan komen, zijn verhaal kan vertellen en dan zo maar kan zeggen: Joodse mensen hebben dat veroorzaakt?", aldus Tim nadat Kanye was vertrokken. "Dat ga ik niet doen, dat weiger ik." De podcastmaker zegt dat hij echter niet verrast is door het gedrag van Kanye. "Wat moet ik dan? Ik moet hem toch vragen of hij individuen de schuld geeft of een hele groep mensen?"

Adidas
Lees ook:
Adidas doet onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Kanye West

Kanye kwam de afgelopen tijd in het nieuws, omdat hij weer van plan is een gooi naar het Amerikaanse presidentschap te doen. De rapper, met wie Adidas vorige maand de samenwerking stopzette vanwege zijn antisemitische uitspraken, liet eerder op sociale media weten dat hij met Donald Trump gedineerd had en de oud-president had gevraagd zijn running mate te worden. Donald zei echter weinig te voelen voor het voorstel van Kanye. "Hij begon tegen me te schreeuwen en zei dat ik zou verliezen", zegt Kanye in zijn video over de reactie van Donald.

In 2020 wilde Kanye ook al president worden. Dat plan slaagde niet: de rapper kreeg toen zo'n 70.000 stemmen.

Oud-werknemers
Lees ook:
Oud-werknemers klappen uit de school over Kanye West: 'Hij liet ons zijn sekstapes zien'