Ga naar de inhoud
Entertainment

Big Brother-kandidaat Liese geeft gezondheidsupdate over MS

Liese Luwel van Big Brother Beeld © Instagram @lieseluwel

Liese Luwel (30), bekend van 'Big Brother', geeft een update over haar gezondheid. Bij de realityster is eerder dit jaar MS geconstateerd. De schrik zit er vervolgens goed in als ze last krijgt van verdoofde duimen en benen.

"Beide benen voelden verdoofd aan, waardoor ik eigenlijk niet op kon staan"

Liese reageert via Instagram op een inmiddels verdwenen bericht van een volger, zo meldt LoveReality. 'Door dit berichtje besefte ik dat ik eigenlijk enkel nog maar de leuke dingen liet zien en niet de minder leuke', schrijft ze. 'In de zomer werd ik op een dag wakker en voelde mijn duim verdoofd aan. Ik vond dat best gek, maar negeerde dat symptoom voor mijn eigen gemoedsrust. ’s Middags wilde ik uit de stoel opstaan, maar beide benen voelden verdoofd aan, waardoor ik eigenlijk niet op kon staan.' 

Liese
Lees ook:
Liese uit Big Brother deelt vreselijk nieuws: 'Ik heb MS'

Liese belt vervolgens met haar MS-verpleegkundige, nadat haar vermoeidheidsklachten aanhouden. Op diens advies laat de realityster zich testen op een blaasontsteking. Dat blijkt uiteindelijk de boosdoener. 'Door de combinatie van een lichte blaasontsteking en de hittegolf zouden oude letsels in mijn ruggenmerg even actief geworden zijn en voor de gevoelsstoornis in duim en benen hebben gezorgd.' Het verdoofde gevoel in haar duim is nog steeds niet verdwenen. 

Dit
Lees ook:
Dit is de knappe vriend van Big Brother-kandidaat Liese

Liese werd eind februari opgenomen in het ziekenhuis, vanwege troebel zicht in haar rechteroog. De diagnose MS was vervolgens een grote schok. 'Ik heb een auto-immuunziekte. Ik heb MS. Multiple sclerose. Ze zien allemaal vlekjes op mijn hersenen die wijzen op eerdere ontstekingen, maar waar ik dan geen verschijnselen van kreeg. Deze keer wel, via mijn oogzenuw dus. Ik krijg nu nog afspraken bij de MS-specialist om medicatie op te starten dus daar heb ik nog geen nieuws over. Mijn klok staat even stil', schreef Liese destijds. 

'Ik ben iemand heel positief dat weten jullie, dus ik geloof ook dat dit goed behandeld kan worden en ik ga de beste dokters zoeken om me te begeleiden.'