Ga naar de inhoud
Entertainment

Marc-Marie wil Matthijs niet afvallen: 'Iedereen plast over hem heen'

Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts Beeld © ANP

Marc-Marie Huijbregts (57) voelt zich niet geroepen om inhoudelijk te reageren op het veelbesproken 'Volkskrant'-artikel over 'De Wereld Draait Door'. De cabaretier, die jarenlang optrad als tafelgast naast Matthijs van Nieuwkerk (62), vindt de kwestie zo ingewikkeld dat hij liever zijn mond houdt, zegt hij in zijn zaterdag verschenen podcast 'Marc-Marie & Aaf Vinden Iets'.

"Ik ben Mark Rutte niet. Ik ga er gewoon niets over zeggen"

Marc-Marie vertelt dat hij bevriend is met Matthijs. "Dan is het sowieso heel erg ingewikkeld om daar iets over te zeggen. Omdat wat je er eigenlijk ook over zegt, is nooit goed." Volgens Marc-Marie ben je hem dan al snel te veel aan het verdedigen omdat dat je eerste instinct is. Hij wil hem echter ook niet afvallen. "Iedereen komt nu uit een gat uit de grond om over hem heen te plassen, nou veel plezier ermee, doe dat ook vooral met z'n allen. Maar daar ga ik me verder helemaal niet mee bezig houden."

Marc-Marie
Lees ook:
Marc-Marie Huijbregts reageert op DWDD-artikel in podcast

Marc-Marie vindt ook dat hij 'sowieso' geen statement hoeft te maken. "Ik ben Mark Rutte niet. Ik ga er gewoon niets over zeggen." Wel wil hij alle betrokkenen 'heel veel sterkte' wensen in deze tijd.

Donderdag liet Marc-Marie via sociale media weten kort op de kwestie terug te gaan komen in zijn podcast. Er was toen kritiek in de media verschenen dat hij als "getrouwe" van Matthijs nog niet gereageerd had.

Matthijs
Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

Vorige week verscheen in de Volkskrant een artikel over jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma DWDD, onder meer door presentator Matthijs van Nieuwkerk. De presentator liet daarop begin deze week weten voorlopig zijn werk neer te leggen en de banden te verbreken met BNNVARA.

Eerste reactie Matthijs liegt er niet om: 'Doe me een lol!'

05:54