Ga naar de inhoud
Entertainment

Hugh Grant vond iconische dansscène in Love Actually 'verschrikkelijk'

Hugh Grant in Love Actually Beeld © Universal Studios

Als er één scène is in 'Love Actually' die ons voor altijd zal bijblijven, dan is het wel de iconische dansscène met Hugh Grant (62). In het fragment zien we dat Hugh, die de premier van het Verenigd Koninkrijk speelt, zich even helemaal laat gaan en betrapt wordt terwijl hij danst op 'Jump' van The Pointer Sisters. Voor veel mensen is het hun favoriete moment uit de hele film, maar als het aan Hugh had gelegen, was het er nooit geweest.

"Ik zag 'm in het script staan en ik dacht echt: ik háát het om dat te moeten doen"

In de Love Actually 20th Anniversary Special met Diane Saywer blikt de hele cast terug op de bijzonderste momenten uit de film. De dansscène blijft natuurlijk niet onbesproken. Opvallend genoeg is Hugh in eerste instantie niet enthousiast als hij hoort over de scène. "Ik zag 'm in het script staan en ik dacht echt: ik háát het om dat te moeten doen. Ik vond het echt totaal niet leuk, laat staan om het ook nog eens te moeten repeteren eerst."

Luuk
Lees ook:
Luuk Ikink heeft Love Actually 'nog nooit gezien'

Als het aan Hugh had gelegen, was de scène er nooit gekomen, onthult regisseur en schrijver Richard Curtis. "Hij bleef maar nee zeggen. Hij hoopte echt dat we zouden zeggen: jammer, maar dan laten we die scène gewoon gaan." Richard houdt echter voet bij stuk en dat betekent dat hij uiteindelijk met een chagrijnige Hugh op de set staat. "Maar ja, hij moest wel. Het stond in zijn contract."

Wat
Lees ook:
Wat is toch het geheim van Love Actually?

Hugh kijkt met de nodige schaamte terug. "Ik heb ook totaal geen ritmegevoel. Ik zit er helemaal naast, vooral als ik aan het begin met mijn billen schud." Richard is echter dolenthousiast als hij ziet dat Hugh er volledig voor gaat. "Het was beschamend maar tegelijkertijd perfect."

Hugh
Lees ook:
Hugh Grant weet niet meer hoe Love Actually eindigt