Ga naar de inhoud
Entertainment

Catherine Keyl vindt redacteuren van nu 'verwende prinsjes en prinsesjes'

Catherine Keyl Beeld © ANP /Patrick Harderwijk

Catherine Keyl (76) vreet zichzelf helemaal op in een artikel van 'Margriet' over de televisieredacteuren van nu. Ze vindt dat de redactiemedewerkers tegenwoordig veel minder aankunnen dan in de goeie, ouwe tijd.

"Zeker als je zeikerige redacteuren hebt, wil je wel eens zeggen: kop houden en aan ‘t werk"

Ooit had Catherine natuurlijk zelf een heel populaire talkshow, daarom wordt haar - na alle ophef rond DWDD - door het blad gevraagd naar hoe het er achter de schermen aan toeging. "Autoritair gedrag was normaal in die tijd. Redacteuren zijn nu veel minder gewend. Het zijn verwende prinsjes en prinsesjes en als er dan iets misgaat, is de boot aan", zegt ze.

Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij over uitblijven eigen reactie DWDD: 'Ik ben van niemand'

Ze neemt geen blad voor de mond over de 'zeikerige redacteuren'. "Het is geen kantoorbaan, hè. Als je om half zes live moet, dan kun je niet om één minuut voor half zes nog staan discussiëren met elkaar. Er moeten beslissingen genomen worden. Zeker als je zeikerige redacteuren hebt, wil je wel eens zeggen: kop houden en aan ‘t werk."

Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl: 'Mannen moeten elkaar aanspreken op wangedrag'

In HLF8 noemt Catherine het donderdagavond 'heel heftig' dat Matthijs in de vijftien jaar dat hij DWDD heeft gepresenteerd nooit is gecorrigeerd. "Er zijn mensen ingehuurd om het personeel te beschermen en die hebben het allemaal af laten weten." Ze vervolgt: "Iedereen kan zeggen: wat een eikel die Matthijs van Nieuwkerk. Is allemaal waar, is allemaal te ver gegaan", zegt Keyl. "Maar hij is vijftien jaar lang nooit gecorrigeerd. En dat vind ik heel heftig."

De presentatrice zegt eveneens zelf nooit iets te hebben gemerkt van de vervelende sfeer achter de schermen bij DWDD. "Je merkt er niks van. Het is een waanzinnige vakman, dat staat als een paal boven water. Ik ben heel jaloers op wat die man presteert, maar dat heeft er even niets mee te maken."

Ook in de nieuwe aflevering van De BLVD Podcast gaan Luuk en Rob uitgebreid in op alle misstanden bij DWDD:

De BLVD Podcast #6: DWDD-praktijken op andere redacties en wanpraktijken onder Nederlandse voetbalverslaggevers

32:53